Horvát nyelvi tábor az Adrián
2013. június 16-23.

Hétfő
A táborlakók délelőtt a tengerben fürdőztek. Ebéd után csendespihenőt tartottunk, majd 2x45 perces horvát óránk volt, amin az utazásról beszélgettünk. Fél 5-től újra a tengeren voltunk. Estére sportprogramokat kínáltak, de mi inkább sétálni mentünk. A reggeli-ebéd-vacsora bőséges és finom, az időjárás remek, a társaság pedig alakul...

Kedd
Az apartmant belaktuk, bár a reggeli tisztasági szemle csak felemás sikerrel járt. :-( A délelőtti horvát órákon a kertről, a zöldségekről, gyümölcsökről tanultunk. A csendespihenő után délután fél 3-tól voltunk strandolni. Este a teljes tábor Pag városába látogatott.
Ebédre bolognai spagettit, vacsorára brassói aprópecsenyét ettünk. Minden étkezéshez nagyon finom hideg üdítőt kapunk.

Szerda
A reggeli tisztasági szemlén feljövőben vagyunk... A délelőtti horvát órákon a lakásról és annak berendezéseiről tanultunk. A bőrünk lassan hozzászokik az adriai naphoz, így ma délután egy kicsit tovább voltunk a tengeren. Este sport, tánc és filmprogramok közül válogathattunk.
Holnap egész napos hajókirándulásra megyünk. Már nagyon várjuk!

Csütörtök
Korai reggeli után indultunk a kikötőbe, ahonnak 3 órás hajóút vezetett a Kornati Nemzeti Parkba. A lakatlan szigetek és sziklazátonyok alkotta Kornati-szigetvilág egyik öblében fürödtünk. A sült halból, tarjából és káposzta salátából álló ebédet a visszaúton a hajón költöttük el, majd érkezéskor a kikötőben fagyiztunk. A tábor fele már el is telt, pedig csak most kezdjük igazán élvezni...

Péntek
A délelőtti horvátórákon szójátékokat és vidám feladatokat oldottunk meg, majd ebéd után starndoltunk. Este Zadarba kirándultunk, ahol megnéztük az óvárost, majd a bazárban sétálgattunk, vásároltunk.

Szombat
Az utolsó napra való tekintettel ma kétszer voltunk a tengeren, délelőtt kimondottan meleg volt a víz. Az esti záróprogramra dalokkal készültünk. Vasárnap reggeli után indulunk haza. A várható érkezés este 8 óra körül a Tesco parkolóban lesz.