4.nap - Szerdai napunk a táborban
2018. július 4.

A tegnapi kirándulás és a kesői fekvés miatt ma igen fáradtan ébredt a csapat. Tanáraink örömére a reggelinél még az is szóba került, hogy a délelőtti fürdést hagyjuk ki, inkább pihenjünk... Bár a nyelvi foglalkozáson még kissé szenderegtünk (horvátul kellett egy kis csatakiáltást fogalmaznunk, és azt meg is tanulnunk, amit Gugán tanár úr igen nehezen tudott némelyikünktől "bevasalni"), a sült debreceniből álló reggeli az energiaszintünket úgy megemelte, hogy 10 órakor mindannyian fürdőruhában, indulásra készen sorakoztunk, hogy a tengerre mehessünk.

A tegnap esti molóról ugrálós fürdést megirigyelték azok is, akik nem voltak akkor velünk, így Ági nénit sikeresen rábeszéltük, hogy az egész csapatunk a molónál kezdje a strandolást. Az első ugrásoknál meglepetten konstatáltuk, hogy milyen meleg lett a tenger vize, így még a legfázósabbak is örömmel időztek hosszasan a vízben. Néhány fejes, és sok-sok talpas, hasas ugrás következett, de igazi sikere annak, volt, ha sikerült valakit -akarata ellenére- a vízbe lökni. Annyira kellemes meleg volt a víz, hogy a mólótól egy hosszú úszással mentünk vissza a strandunkra. Útközben Levente egy méretes rákot talált, amit megpróbáltunk megfogni. Persze rákapó nem így gondolta a dolgot, és ezt Szilárd újja bánta, akit meg is csípett.

A délutáni foglalkozáson nyelvi játékokat játszottunk, majd újra strandolni mentünk. Szerencsére a délelőtt még gyengélkedő Anna is erőre kapott, és velünk tudott tartani. Meglepetten tapasztaltuk, hogy a feltámadt gyenge szél, és az áramlatok úgy megkeverték a vizet, hogy most igen-igen hűvösnek tetszett. Rövid fürdést követően jól esett a parton a napsütésben játszani. Komoly mennyiségű kavicsot mozgattunk meg, hogy a jelentkezőket betemethessük. Miután kiásták magukat, jókat derültünk a kavicsoktól csipkemintás bőrükön. Azért újra, és újra a vízbe merészkedtünk, és a mai nap slágere a kakasviadal volt, ahol a lányok közül a Dia-Noémi páros igen derekasan helyt állt a fiú párok ellen is.

Vacsora után csapatonként selfie-játékra indultunk. A kapott feladatlapon 16 képecskét találtunk, amely itt a táborban, illetve a környékén készült. Ezeket kellet megkeresnünk, és mindegyikkel egy-egy csapat selfiet készíteni. Mindkét csapatunk sikeresen teljesítette a feladatot, így még maradt egy óránk az esti bandázásra, a helyi horvát fiatalokkal való focimenccsre is.