Nyáron Németkéren táboroztunk
2011. július 25-31.

Az indulás napján zuhogó esőben pakoltuk be csomagjainkat a buszba, s csak reménykedtünk, hogy ezután jobb idő vár ránk. A hét folyamán valóban kegyes volt az idő hozzánk.
A tábori olimpia gazdag sportprogramot nyújtott a gyerekeknek, indulhattak foci, csocsó, biliárd, asztalitenisz, futó versenyeken és ügyességi feladatokban. A versenyek nyerteseit éremmel jutalmaztuk a táborzáró napon. Mellette lehetőségük volt naponta lovagolni, horgászni. Kézügyességüket, kreativitásukat is próbára tehették a nemezelés, a csomózás és az üvegfestés közben. Játékos vetélkedők színesítették a napi programokat.
Ellátogattunk egy kecskesajt készítőhöz, a kovácsműhelyben maguk is kipróbálhatták a kovácsolás nehéz munkáját. Esténként projektoros filmvetítésre került sor, majd pedig éjszakai túrákon bizonyíthatták bátorságukat. A hét folyamán a medencét is kipróbálhatták azok a rozmárok, akik jól bírták a hideg vizet; a többiek inkább a szaunát választották.
Szombaton este tábortűzzel és a táborozók által előadott vidám jelenetekkel, szalonnasütéssel búcsúztattuk a tábort. Emlékül minden résztvevő egy pólót és a hét folyamán készült fotógyűjteményt kapta ajándékba.