A Szentistváni Általános Iskola Szülői Szervezete

 

2011/2012-es tanévtől a Szülői Szervezet elnöksége:

Elnök:

Pálmainé Szenftlében Anita

Elnökhelyettes:

Ignáczné Ciser Anikó

Gazdasági felelős:

Hegedűs Jánosné

Alsós összekötő:

Márki Hajnalka

Felsős összekötő:

Gábris Zoltánné

Sportfelelős:

Istókovics Anita

Társadalmi munka felelős:

Fajsziné M. Judit

Gyermekvédelmi felelős:

Nemes Józsefné

Templom Utcai Óvoda összekötője:

Waitz Ágnes

A szülői szervezet tagjai az iskola tanulóinak szüleiből szerveződött tagság. Élén a szülői szervezet elnöke áll, akit minden évben a vezetőséggel együtt az alakuló ülésen választ meg a választmányi ülés. A szülői szervezet elnöke az iskola igazgatójával és a nevelők segítségével szervezi a munkát. Törekszik a jó munkakapcsolatra az iskola vezetésével, a nevelőkkel, a technikai személyzettel és a Szentistváni Nyugdíjas Klubbal.

A Szülői Szervezet ülésein tárgyalja meg a programokat segítő feladatokat, alkot véleményt az iskola munkatervét, életét szabályozó dokumentumokról.

Támogatja a háziversenyeket a gyermekek megvendégelésével, jutalmazásával, részt vesz a zsűri munkájában, a közművelődési feladatok lebonyolításában. A „Csengettyű-kupa” hagyományossá váló rendezvényén sportszeretetét bizonyítva vesz fel focicipőt, s méri össze ügyességét a tanárok és diákok csapatával, nemcsak a férfi csapat, hanem már a női csapat is.

A Szülői Szervezet bevételi forrásait a felnőtt és a gyermek bálak biztosítják. A 2008-2009-es tanévben már Retro-bálakat is szerveztünk, amivel megnöveltük a bevételünket. A Retro-bálakra szinte a duplájára nőtt a jelentkezők száma, így ennek következtében több lett a 2008-2009-es tanévben a bevételünk. Ennek köszönhetően meg tudtunk vásárolni az iskolának egy igen komoly fénymásoló gépet, ami 418000 Ft-ba került. Természetesen ezen kívül a diákokat is támogattuk. Az Országos Diákolimpia döntőjébe bejutó focicsapatot 30000 Ft-tal, a DÖK-napot 60000 Ft-tal (fagyizás) támogattuk, valamint az egész évi versenyekre 48575 Ft-ot költöttünk. Nagyon örültek a napközisek is, mivel ebben a tanévben nekik is tudtunk 60000 Ft-ot biztosítani játékvásárlásra.

2009. szeptember 14-én a szülői szervezet elfogadta az elnök 2008/2009. évi beszámolóját, és megválasztották a 2009-2010-es tanévre a szülői szervezet elnökségét.

Elnök:

Deli József

Elnökhelyettes:

Csákné Búzási Noémi

Gazdasági felelős:

Szőke Tiborné

Alsós összekötő:

Wágner Krisztina

Felsős összekötő:

Csordás Balázsné

Sportfelelős:

Mészáros Marcella

Társadalmi munka felelős:

Gerendás Anikó

Gyermekvédelmi felelős:

Nemes Józsefné

Templom Utcai Óvoda összekötője:

Ignáczné Ciser Anikó

Bernhart Utcai Óvoda összekötője:

Nádainé Andriska Krisztina

A Szülői Szervezet elnökeként, itt szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét és támogatását, valamint a bizalmat, hogy újból megválasztottak elnöknek.

2008-2009-ben végzett munkánk bebizonyította, hogy ha összefogunk, sok mindent el tudunk érni együtt a gyermekeinkért és az iskoláért. Segítsék és támogassák a szülői szervezet munkáját, hisz a sikeres munka alapja a jó együttműködés és az összefogás.

Deli József