A 2010/2011-es tanév eseményei.

Évzáró ünnepély és bizonyítványosztás

Évzáró ünnepély és bizonyítványosztás
2011. június 22.

A 2010/2011-es tanév évzáró ünnepségét a napközisek műsora nyitotta meg, majd Osztrogonácz József igazgató úr beszéde következett. A tanév során sikereket elért diákok, kitűnő tanulók tőle kapták meg jutalmaikat; az Év Diákja címet Kőhl Gabriella 8.b osztályos tanuló, az Év Sportolója címet Kereszturi Tamás 8.a osztályos tanuló nyerte el. És beköszöntött a várva várt vakáció!

Az évzárón készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Ballagás

Ballagás
2011. június 18.

Mire reggel a nyolcadik osztályosok megérkeztek, a búcsúztató hetedikesek már feldíszítették az osztálytermeket, majd az utolsó csengetés után sorfalat álltak a ballagóknak. Ezután következett az ünnepi műsor, ahol a nyolcadikosok elbúcsúztak iskolájuktól.

A ballagáson készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Diáknap

Diáknap
2011. június 14.

A Dök-napon a tisztasági és az ügyeleti verseny első három helyezettje, valamint a közösségi munkát végző gyerekek kaptak oklevelet és csokoládét. Az alsó tagozatosok játékos sportvetélkedőn vettek részt.
A TÁMOP 3.1.4. pályázat szövegértés – szövegalkotás kompetenciaterület fejlesztésének kapcsán az egyik feladat egy háromhetes projekt produktumának bemutatása. Összesen kilenc csoportban készült el „Az én mesekönyvem”, amelyeket a szülők és a gyerekek ez alkalommal tekinthettek meg.
A pécsi Grimaszk Színház az élőszínház és a bábszínház sajátos keveréke, az előadáson Komor László bábművész egy csodálatos szafaris kirándulásra vitt el gyermeket és felnőttet egyaránt. A látványos, egyedi hangvételű, humorral átitatott, az iróniától sem mentes, zenés műsor mosolyt varázsolt az arcokra, vidámságot a szívekbe

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Dr. Hegedűs Tibor előadása

Dr. Hegedűs Tibor előadása
2011. május 31.

A felső tagozatosoknak a Bajai Csillagvizsgáló igazgatója tartott előadást, amelyben érintette a bolygómozgások három törvényét, melyeket Johannes Kepler német csillagász állapított meg. Majd egy igen részletes és érdekes beszámolót hallhattunk a szovjet űrprogramról, Jurij Gagarinról, Gagarin űrrepülésre való kiválasztásáról, felkészítéséről és az első űrrepülésről sok-sok korabeli, érdekes fotóval szemléltetve és színesítve az előadást.

Az előadáson készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Kovács Gábor iskolarendőr előadása

Kovács Gábor iskolarendőr előadása
2011. május 31.

A 8.a osztályos tanulóknak „Kismotoros veszélyek” címmel hangzott el előadás. Kovács Gábor ismertette a legfontosabb közlekedési szabályokat, és ezeknek a megszegéséből eredő lehetséges baleseteket.

Az előadáson készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Plakátkészítés

Plakátkészítés
2011. május 26.

A 2.a osztályban május utolsó hetében az egészséges életmód volt a téma. Összefoglalásként plakátokat készítettek a csoportok, ahol arra hívták fel a figyelmet, milyen a helyes táplálkozás, a helyes testápolás; mit tehetünk egészségünk megőrzéséért mozgással, milyen az ideális napirend. A programot Gyukity Márta tanárnő szervezte.

"A plakát arról szól, hogy az egészségre figyeljünk, és együnk sok gyümölcsöt és zöldséget, meg tejtermékeket, halat. Sokat sportoljatok, sokat ússzatok! Mindig mossatok fogat evés után, és ne egyetek sok cukrot! A hajatokat is ápoljátok, meg a bőrötöket is! Legyetek kint sokat a szabadban, focizzatok, ugrókötelezzetek! És boldog, egészséges életet kívánok nektek!" (Szirmai Szalome 2.a osztályos tanuló)

A programon készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Kelle László kiállítása

Kelle László kiállítása
2011. május 16.

Az iskola „A” épületében Kelle László grafikusművész állította ki munkáit Dobbanások 2: Vallomások a beat nemzedékről” címmel. A 10 éves jubileumi kiállítást Dr. Brachinger Tamás főiskolai docens nyitotta meg. A megnyitó után egy kis fogadásra is sor került. A kiállítás két hétig volt megtekinthető.

A kiállításon készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Kulturális gála

Kulturális gála
2011. május 13.

Sokéves hagyomány iskolánkban, hogy a kétévente megrendezendő kulturális gálán intézményünk óvodásai és iskolásai változatos műsorszámokkal mutatkoznak be egymásnak, szüleiknek és tanítóiknak, tanáraiknak. Az idei évben úgy döntöttünk, hogy újra intézményünkben, a tornacsarnokban felállított színpadon tartjuk meg a gálát.

A gálán készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

AMWAY faültetés

Faültetés
2011. május 5.

A környezettudatos gondolkodás, a társadalmi szolidaritás jegyében az AMWAY cég facsemetéket ajándékozott iskolánknak. A cég dolgozóinak szakszerű segítségével 12 tölgyfát ültettek el diákjaink iskolánk udvarain.

A faültetésen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Diákolimpia leány futball megyei döntő

Diákolimpia leány futball megyei döntő
2011. május 3.

A Bugacon megrendezett diákolimpia megyei döntőjébe jutott leány futballcsapatunk a megye négy legjobb csapatának rendezett tornán a második helyezést érte el.
Gratulálunk a remekül focizó lányoknak!

A megyei döntőn készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Markó-nap

MARKOVO / Márkó-nap 2011.
2011. április 30.

Az immár hagyományosan megrendezésre kerülő Márkó-napi rendezvénysorozat keretében az iskolaépületek között felállított színpadon kultúrműsort szerveztünk, amit a "Szentistváni ízek" gasztronómiai verseny és a tornacsarnokban megrendezett vacsora és éjfélig tartó bál követett.

A rendezvényen részletes programját és fotóit az alábbiakban tekintheti meg.->

Papírgyűjtés

Papírgyűjtés
2011. április 14.

Az októberi hulladékgyűjtést megidéző időben, szemerkélő esőben és hidegben összesen 8865 kg papírt gyűjtöttek diákjaink. Az alsó tagozatban az első helyezést a 4.a osztály érte el, a felsősöknél újra a 6.a osztályosok gyűjtötték a legtöbb papírt.
Gratulálunk és köszönjük mindenki szorgalmas munkáját!

A hulladékgyűjtésen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Szeghő Lászlóné Iskolahét 2011. - Díjkiosztó gála

Szeghő Lászlóné Iskolahét 2011. - Díjkiosztó gála
2011. április 13.

A versenysorozatot lezáró gálának a Sugovica ÁMK és Sportiskola adott otthont. A díjakat versenyeket szervező tanárok adták át. Iskolánkból a horvát verseny szervezői Csicsorné Polyák Judit és Batinkov Mária illetve a kerékpáros ügyességi verseny szervezője, Balatonné Sáfrány Erika képviselte a díjátadón.
Gratulálunk a díjazottaknak!

A gálán készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Szeghő Lászlóné Iskolahét 2011. - Kerékpáros ügyességi verseny

Szeghő Lászlóné Iskolahét 2011. - Kerékpáros ügyességi verseny
2011. április 8.

A többfordulós megmérettetésen az egyéni és csapat helyezésekért harcba szálló versenyzőknek KRESz ismeretből, kerékpár szerelésből és biztonsági felszereléséből, illetve többféle ügyességi feladatból álló veresenypályán kellett számot adniuk felkészültségükből és rátermettségükből. Iskolánk helyezettjei: 7. osztály – csapat: 3. Csercse Ernő, Manhalter Martin, Kamenik Dávid; 8. osztály – egyéni: 2. Kerestúri Timót, 3. Mészáros Sámuel; 8. osztály – csapat: 1. Topálszki Szabin, Mészáros Sámuel, Kerestúri Timót.
Köszönjük a segítők támogató közreműködését!

A versenyen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Szeghő Lászlóné Iskolahét 2011. - Horvát nyelvi verseny

Szeghő Lászlóné Iskolahét 2011. - Horvát nyelvi verseny
2011. április 4.

Az immár hagyományosan iskolánkban rendezett horvát nyelvi verseny két részből állt, az első írásbeli feladatsor után a gyerekek szóban mutatták meg tudásukat a zsűri tagjainak. Iskolánk helyezettjei: 5. osztály: 1. Tóth Tamara, 2. Abari Sándor; 6. osztály: 1. Radics Vivien, 2. Haris Beatrix, 3. Ács Krisztina; 7. osztály: 2. Pankovics Kinga, 3. Márics Zsanett; 8. osztály: 1. Kvala Szilvia, 2. Rácz Petra, 3. Büksi Edina.

A versenyen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Csevegő verseny a felső tagozatosok számára

Csevegő verseny a felső tagozatosok számára
2011. március 28.

A felső tagozatosok számára rendezett verseny két fordulóból állt; az első körben versfelismerés volt a feladat, a második részben egy adott témában kellett „csevegniük” a versenyzőknek.
Helyezettek: 5-6. osztály: 1. Kárpáti Tirza 5.a – Topálszki Nikolett 5.a, 2. Diczenty Bella 5.a – Hambalkó Dalma 5.a 3. Kovács Bianka 5.a – Vidákovics Naomi 5.a, Különdíj: Haris Beatrix 6.a – Katos Dorina 6.a; 7-8. osztály: 1. Csordás Emese 8.b – Kvala Szilvia 8.b, 2. Mészáros Sámuel 8.a – Topálszki Szabin 8.a, 3. Büksi Edina 8.b – Mihalik Boglárka 8.b, Különdíj: Manhalter Martina 7.a – Sajdik Kadosa 7.a.

A versenyen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Találka - kulturális bemutató

Találka - kulturális bemutató
2011. március 24.

A Perem Közművelődési Szakmai Műhely Találka című kulturális rendezvényének a Bajai Városi Színházterem adott otthont. Az eseményen a Sugovica ÁMK és Sportiskola, a Szentistváni ÁMK és az Újvárosi ÁMK tanulói léptek fel produkcióikkal.

Az előadáson készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Retro party - a Szülői Szervezet jótékonysági bálja

Retro party - a Szülői Szervezet jótékonysági bálja
2011. március 19.

Mintegy száz vendég vett részt az SzMK tavaszi diszkójában. Nemes József DJ által mixelt zenék gondoskodtak a jó hangulatról. Iskolánk osztályai és a városrész vállalkozásai által felajánlott értékes ajándékok kisorsolása után hajnali 2 óráig tartott a mulatság.
Köszönjük a szervezők munkáját!

Télbúcsúztató

Télbúcsúztató
2011. március 18.

2001 óta minden év márciusában megrendezzük télbúcsúztató ünnepünket, melyen részt vesznek óvodásaink és az alsó tagozatosok. Idén a szekszárdi Csurgó együttes látogatott el hozzánk, és tavaszváró dalokkal, játékkal csaltak mosolyt a gyerekek arcára. A program zárásaként a telet szimbolizáló kiszebábut meggyújtottuk, majd énekszóval és tánccal kísértük végig a tél elmúlását jelképező bábú elégését.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Március 15-i ünnepség

Március 15-i ünnepség
2011. március 11.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulójára diákjaink ünnepi műsorral készültek. A műsor felölelte a 163 évvel ezelőtti eseményeket, méltón tisztelegve nemzetünk nagyjai előtt.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Szavaló verseny az alsó tagzatosok számára

Szavaló verseny az alsó tagozatosok számára
2010. március 7.

A szavaló verseny 34 produkciójából az első három helyezettet díjazta a zsűri, a különdíjast a szülői szervezet tagja választotta ki. Helyezettek: 1-2. osztály: 1. Vidákovics Joel 1.a, 2. Szűcs Gréta 2.b, 3. Nádai Gergő 2.b, Különdíj: Aradi Krisztián 1.a; 3-4. osztály: 1. Hegedűs Ármin 4.a, 2. Mezző Bálint 4.a, 3. Csordás Csenge 3.b, Különdíj: Bakai Panna 3.b.

A versenyen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Farsang Kupa 2011.

Farsang Kupa 2011.
2011. március 4.

Tizedik alkalommal rendeztük meg a Farsang Kupa teremlabdarúgó tornát. Hét csapat szállt harcba a legjobbnak járó kupáért. Helyezettek: 1. Speciális Iskola, 2. Szentistváni ÁMK, 3. Sugovica ÁMK.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Olvasási verseny

Olvasási verseny az alsó tagozatosok számára
2011. március

A megmérettetésen 24 kisdiák indult. A zsűri minden évfolyamból az első három helyezettet díjazta. Helyezettek: 2. osztály: 1. Szűcs Gréta 2.b, 2. Bartos Eliza 2.b, 3. Farkas Dominika 2.b; 3. osztály: 1. Mészáros Ramóna 3.a, 2. Kárpáti Énok 3.a, 3. Csordás Csenge 3.b; 4. osztály: 1. Mezző Bálint 4.a, 2. Ignácz Melissza 4.a, 3. Hegedűs Ármin 4.a.

A versenyen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

A felső tagozatosok szavaló versenye

A felső tagozatosok szavaló versenye
2011. február.

A felső tagozatosok számára szervezett szavalóversenyen 24 diákunk indult. Helyezettek: 5-6 osztály: 1. Vidákovics Naomi 5.a, 2. Kárpáti Tirza 5.a, 3. Kovács Bianka 5.a, Különdíj: Haris Beatrix 6.a; 7-8. osztály: 1. Szabó András 7.a, Mészáros Hajnalka 8.b, 3. Pankovics Kinga 7.b, Különdíj: Mészáros Sámuel 8.a.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

A felső tagozatosok farsangi bálja

A felső tagozatosok farsangi bálja
2011. február 4.

szöveg

A farsangi bál fényképeit az alábbiakban tekintheti meg.->

Óvodásaink farsangi bálja

Óvodásaink farsangi bálja
2011. február

szöveg

A farsangi bál fényképeit az alábbiakban tekintheti meg.->

Vancaško prelo

Vancaško prelo
2011. február 19.

A hagyományos szentistváni prélónkat iskolánk horvát énekkara nyitotta meg a bunyevác hímnusszal. Osztrogonácz József igazgató úr és Ljiljana Pancirov Horvátország konzuljának köszöntő szavai után a pécsi Tanac néptáncegyüttes műsorában gyönyörködhetett a többszáz fős vendégsereg. A reggelig tartó mulatságon a beregi Gravia Band és a helyi Čabar együttes zenélt.

A préló fényképeit az alábbiakban tekintheti meg.->

Félévzáró tantestületi értekezlet

Félévzáró tantestületi értekezlet
2011. január 28.

Osztrogonácz József igazgató vezetésével tantestületünk értékelte, elemezte a 2010-2011-es tanév első félévének nevelő-oktató munkáját. Áttekintettük eredményeinket, megoldásokat kerestünk problémáinkra és összefoglalót láthattunk és hallhattunk a közművelődés és a munkaközösségek által végzett munkáról.

Az értekezleten készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Kazinczy Szépkiejtési verseny

Kazinczy Szépkiejtési verseny
2011. január 25.

A felső tagozatosok számára rendezett verseny helyezettjei: 5-6. osztály: 1. Vidákovics Naomi 5.a, 2. Kárpáti Tirza 5.a, 3. Katos Dorina 6.a, Különdíj: Abari Sándor 5.b; 7-8. osztály: 1. Rajnai Lídia 7.b, 2. Mészáros Hajnalka 8.b, 3. Mészáros Sámuel 8.a, Különdíj: Kovács Martina 7.b.

A versenyen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Újbormustra 2011.

Újbormustra 2011.
2011. január 21.

Negyedik alkalommal rendeztük meg a bácskai újborok mustráját. A borverseny a nevezéssel, majd a minták beszállításával kezdődött. A borokat az előkészítő bizottság a kóstolási sorrendnek megfelelően rendszerezte.
Díjazottak: Fehér Champion: Dr. Sümegi József, Rosé Champion: Butterer Péter – Lakatos Árpád, Vörös Champion: Rack János, Különdíj: Koch Antal.

A bormustrán készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Játékos sportvetélkedő

Játékos sportvetélkedő
2011. január 19.

Alsó tagozatos diákjaink játékos sportvetélkedő keretén belül mérkőztek meg az Újvárosi ÁMK csapatával. A sorversenyben a két csapat fej fej mellett haladt, szinte végig döntetlen volt az állás, és csak az utolsó versenyszám pontjai hozták el a győzelmet az Újvárosi ÁMK csapatának.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Bajai Fiatalok Színháza: Musical Varázs c. produkciójának előadása intézményünkben

Bajai Fiatalok Színháza: Musical Varázs c. produkciójának előadása intézményünkben
2010. december 21.

Az év utolsó tanítási napján a társulat szólóénekesei és táncosai adtak elő népszerű hazai és világhírű musical részleteket. A slágerekkel igazán jó hangulatot teremtettek a fellépők, az előadás végén még egy kis közös rockandroll-ra is sor került.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

A Szentistváni Nyugdíjas Klub karácsonyi ünnepsége

A Szentistváni Nyugdíjas Klub karácsonyi ünnepsége
2010. december 20.

A nyugdíjas klub tagjai minden évben az iskola ebédlőjében ünneplik a karácsonyt. A nyugdíjasok nagyon szép karácsonyi műsorral készültek, verseket mondtak, énekeltek. Az asztalokat gyertyával, almával és fenyőággal díszítették, így igazán ünnepivé varázsolták a hangulatot.

Az ünnepségen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Szentistván Kupa teremlabdarúgó torna

IX. Szentistván Kupa teremlabdarúgó torna
2010. december 16-19.

A teremlabdarúgó bajnokságunkon 14 csapat versenyzett a legjobbnak járó kupárt.
Helyezettek: 1. Glanc Universal, 2. Szekér Üzletház, 3. Világölő Drobinák.

A focitornán készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Gazdagimnáziumi előadások

Gazdagimnáziumi előadások
Dr.Brachinger Tamás:„A legkisebb közös többszörös”

2010. december 11.

Gazdagimnáziumi előadás-sorozatunkat záró rendezvényen információt kaptunk a fesztiválok természetéről. A fesztiválkörképből megismertük a leghíresebb és legnagyobb rendezvényeket is. A bajai halászléfőző népünnepély közösség- és identitásteremtő erejéről szóló előadás után az évadot finom halászlével zártuk az iskola ebédlőjében.

Az előadáson készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Mikulás

Mikulás
2010. december 6.

A Szülői Szervezet Mikulása idén is eljött iskolánkba segédeivel, a krampuszokkal. Minden osztályba ellátogatott, és a Mikulás finomságokkal teli csomagot ajándékozott a gyerekeknek, csokimikulást a pedagógusoknak. A krampuszok is kivették a részüket a munkából, a rossz gyerekeket „egy kis veréssel” próbálták jobb útra terelni.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Csengettyű Kupa

VI. Csengettyű Kupa - teremlabdarúgó torna
2010. december 3.

A hatodik alkalommal megrendezett teremlabdarúgó tornán iskolánk és a Bernhart Sándor Utcai Óvoda tanár, diák, szülő csapatai mérkőztek meg egymással a vándorserlegért. Ezen a hangulatos délutánon összemérte erejét a szülők, a diáklányok és a tanárok női válogatottja is. A vándorserleget az óvodás apukák nyerték el. A női mérkőzések aranyérmesei a diáklányok lettek. A tornát jó hangulatú közös vacsora zárta.
Gratulálunk a győzteseknek!

A focitorna képeit az alábbiakban tekintheti meg.->

Retro party - a Szülői Szervezet jótékonysági bálja

Retro party - a Szülői Szervezet jótékonysági bálja
2010. november 27.

Mintegy kétszáz vendég vett részt az őszi időszak hagyományos SzMK bálján. A színvonalas műsor és Nemes József DJ által mixelt zenék gondoskodtak a jó hangulatról. Iskolánk osztályai és a városrész vállalkozásai által felajánlott értékes ajándékok kisorsolása után hajnali 4 óráig tartott a mulatság.
Köszönjük a szervezők munkáját!

Gazdagimnáziumi előadások

Gazdagimnáziumi előadások
Farkas  Attila:„A hal gasztronómiája”

2010. november 29.

Az előadás bemutatta a halételek sokszínűségét, a gasztronomiában elfoglalt helyét és kiemelte a halfogyasztásnak az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait. Információt kaptunk Magyarország különböző tájégységein készített halételekről is. Az előadó és a közönség egyetértett abban, hogy bár sokfelé főznek halászlevet, mégis a Bajai Halászlé a legjobb.

Az előadáson készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

A Söndörgő együttes koncertje

A Söndörgő együttes koncertje
2010. november 26.

Az elmúlt években egyre jelentősebb nemzetközi sikereket arató Söndörgő együttes koncertezett iskolánkban. A 15-ik születésnapját idén ünneplő, délszláv népzenét játszó szentendrei zenekar a koncert után a táncházban is húzta a talpalávalót. A Söndörgő együttes után a Čabar zenekar zenélt tovább a táncházban a fáradhatatlan közönségnek.

A koncert és a táncház képeit az alábbiakban tekintheti meg.->

Nemzetiségi nap - horvát nyelvi verseny

Nemzetiségi nap - horvát nyelvi verseny
2010. november 26.

Az idei tanévben a nemzetiségi nap rendezvényeként horvát nyelvi versenyt szerveztünk minden horvát nyelvet tanuló diákunk számára. A 99 résztvevő diák sokszínű feladatokon mérte össze tudását, nyelvi felkészültségét és kreativitását. Míg a zsűri javította a feladatlapokat, vendégül láttuk a gyerekeket egy kis uszonnára. Az eredményhirdetésen a résztvevők emléklapot kaptak, a helyezettek ajándékokkal térhettek haza.

2-3.osztályos csapatverseny:1. Bodnár Nelli 3.b; Nyári Vanessza 3.b; Novák Noémi 3.b; 2. Ács Mira 2.b, Bartos Eliza 2.b, Horváth Tímea 2.b; 3. Bakai Panna 3.b, Jágity Vanessza 3.b
4-5.osztály: 1. Magyari Klaudia 5.b , Tóth Tamara 5.b , Novák Klaudia 5.b; 2. Körtési Gréta 5.b, Bakos Dominika 5.b, Taskovics Marina 4.a; 3. Markó Károly 5.b, Abari Sándor 5.b, Józsa Bence 5.b
7-8.osztály: 1. Nóra 8.b, Kőhl Gabriella 8.b, Büksi Edina 8.b; 2.Mészáros Hajnalka 8.b , Kvala Szilvia 8.b, Csordás Emese 8.b; 3. Rácz Petra 8.b, Deli Márk 8.b, Szabó Bálint 8.b
Gratulálunk mindenkinek!

A versenyen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Csősz Kupa

CsŐsz Kupa
2010. november 24.

A 2004 óta hagyományosan a IV. korcsoportos fiúk számára megrendezésre kerülő CsŐsz Kupánkat az idén bővítettük: a lányok is harcba szállhattak a kupáért. A leánytornát négy csapat részvételével bonyolítottuk le.
Helyezettek: 1.  Szentistváni ÁMK „A” csapata, 2. Szentistváni ÁMK „B” csapata, 3. Petőfi Sándor ÁMK, Madaras
Minden résztvevőnek gratulálunk!

A focitorna képeit az alábbiakban tekintheti meg.->

Gazdagimnáziumi előadások

Gazdagimnáziumi előadások
Kovács  Zita művészettörténész:
„A halban testett öltött gondolat”

2010. november 15.

Az előadó átfogó képet nyújtott az őskortól napjainkig a hal motívumnak a művészetben való megjelenéséről.

Az előadáson készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Dancsó István bűvész bemutatója

Dancsó István bűvész bemutatója
2010. november 15.

Az alsó tagozatos diákjainkat elbűvölte mutatványaival a bűvész. Segédeivel varázsolt nekünk galambot, tengerimalacot és még nyuszit is. Tányérokkal, karikákkal zsonglőrködött. A kicsik aktív résztvevői voltak az előadásnak, a bűvész segítőiként közreműködtek, aki lufiállatkákkal ajándékozta meg a produkciókban résztvevő tanulóinkat.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

15 éves a Bajaszentistváni Nyugdíjas Klub

15 éves a Bajaszentistváni Nyugdíjas Klub
2010. november 12.

A Bajaszentistváni Nyugdíjas Klub 1993. november 13-i megalakulásának évfordulóját ünnepeltük. A klubot azzal a céllal hozták létre és működik ma is, hogy összefogja a városrész nyugdíjasait; kultúrális és szórakoztató programokat biztosítson az időskorúak számára.
A jubileumi ünnepségen a teljes klubtagság és a klubot támogató és segítő meghívott vendégek vettek részt.
Az est főszervezői voltak: Szemző Ferencné Magdi néni és Faldum Zoltánné Ilonka néni.
Köszönjük minden közreműködő segítségét!

A jubileumi ünnepségen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Márton napi mulatság

Márton napi mulatság
2010. november 11.

A népszokás szerint november 11., azaz Márton nap zárja az éves gazdasági munkákat. Ezen a napon kóstolták meg először az újbort és vágták le a tömött libákat. Régen az emberek a Márton napi időjárásból következtettek a télre: Ha Márton fehér lovon jön enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható.
Az óvodások és kisiskolások lampionokat készítettek erre a napra, és égő lampionokkal vonultak az iskolába. A felvonulás után a sportcsarnokban Pomázi Zoltán, a Bojtorján együttes egyik tagja várta a gyerekeket, és ismerős dalokkal örvendeztette meg a közönséget.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Mesemondó verseny a felső tagozatosok számára

Mesemondó verseny a felső tagozatosok számára
2010. november 11.

A versenyző diákoktól 21 magyar népmesét hallottunk. Helyezettek: 5-6. osztály: 1. Vidákovics Naomi 5.a, 2. Kárpáti Tirza 5.a, 3. Tóth Tamara 5.b, Különdíj: Abari Sándor 5.b; 7-8. osztály: 1.  Mészáros Hajnalka 8.b, 2. Rajnai Lídia 7.b, 3. Leits  Péter 8.a, Különdíj: Csercse Ernő 7.b

A versenyen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Mesemondó verseny az alsó tagozatosok számára

Mesemondó verseny az alsó tagozatosok számára
2010. november 9.

A legjobb mesélőnek járó címért 26 kisdiák versenyzett. Helyezettek: 1-2. osztály: 1. Mészáros Anna 1.a, 2. Szűcs Gréta 2.b, 3. Nádai Gergő 2.b, Különdíj:  Aradi Krisztián 1.a; 3-4. osztály: 1. Boros Roland Tamás 4.a, 2. Hegedűs Ármin 4.a, 3. Ignácz Melissza 4.a, Különdíj: Taskovics Marina 4.a
Minden résztvevőnek gartulálunk!

A versenyen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Szüreti mulatság a felső tagozaton

Szüreti mulatság a felső tagozaton
2010. október 22.

A felsős szüreti bál az iskola ebédlőjében került megrendezésre. A büfében a szülők szorgoskodtak, szendviccsel, süteménnyel és szörppel kínálták a gyerekeket. A Magic Dance két tánccsoportja is fellépett, és természetesen nem hiányozhatott a buliból Michael Jackson (Nemes Martin 5.b) sem.

A szüreti mulatság fényképeit az alábbiakban tekintheti meg.->

Rendhagyó történelem óra a 8.osztályosok számára

Rendhagyó történelem óra a 8.osztályosok számára
2010. október 22.

Iskolánkban már hagyománnyá, hogy az 1956-os forradalom emlékére megrendezett iskolai ünnepély után a második tanórában a nyolcadik osztályosok rendhagyó történelemórán vehetnek részt. Az 1956-os bajai eseményekről Rutay István  nyugállományú ezredes és Schmidt István  nyugállományú rendőr alezredes mesélt a gyerekeknek. A két veterán szemtanúja, aktív résztvevője volt az 54 évvel ezelőtti bajai történéseknek, segítségükkel a múlt átsuhant az osztálytermen, és az órán résztvevők néma csöndben hallgatták végig a beszámolókat.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

1956. október 23-i forradalom ünnepe

1956. október 23-i forradalom ünnepe
2010. október 22.

Az 1956-os forradalomra a 8.a osztályosok műsorával emlékeztünk.

Az ünnepségen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Csősz Kupa

CsŐsz Kupa
2010. október 20.

Idén hetedik alkalommal rendeztük meg a CsŐsz Kupát, a IV. korcsoportos fiúk teremlabdarúgó tornáját. A kupáért öt csapat versenyzett.
Helyezettek: 1.  Szentistváni ÁMK, 2. Alsóvárosi ÁMK és Sportiskola, 3. Szentistváni ÁMK „B” csapata
Minden résztvevőnek gratulálunk!

A focitorna képeit az alábbiakban tekintheti meg.->

Gazdagimnáziumi előadások

Gazdagimnáziumi előadások
Béres Béla művelődésszervező:
„A lé” : a halászlé története a kezdetektől a bajai népünnepélyig

2010. október 18.

Az előadótól megtudtuk, hogy számtalan legenda fűződik a bajai halászléhez, amelyből sok homályba vész, sőt akadnak köztük tévesek is. Sokan a dunai halászokhoz és vízimolnárokhoz kötik, de ennél sokkal régebbre nyúlik vissza a halászlé története.

Az előadáson készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Gazdagimnáziumi előadások

Gazdagimnáziumi előadások
Dr. Hegedűs Tibor csillagász:
„Ufók? Fantázia és valóság: a földönkívüli élet!”

2010. október 18.

Az előadáson a bajai csillagvizsgáló igazgatója nagyon sok fotót mutatott azokról a dolgokról, amiket az emberek UFO-nak néztek. A csillagásztól megtudtuk, hogy az UFO (Unidentified Flying Object / azonosítatlan repülő tárgy) nem azonos a földönkívüli űrhajóval. UFO-nak mondani valamit általában ismerethiányt jelent. Mert attól még, hogy mi nem tudjuk, mi az – más tudhatja. A nagy kérdés inkább az, hogy amikor egy ufónak hitt dolgot látunk, valamilyen földönkívüli civilizációnak az űrhajóját látjuk-e?

Az előadáson készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Alsós szüreti mulatság

Alsós szüreti mulatság
2010. október 15.

Az alsó tagozatosok szüreti mulatságára a Bácska Banda közreműködésével táncházat szerveztük. A kicsik örömmel tanulták a táncokat, és nagy izgalommal és kipirult arccal táncoltak együtt. A szülői szervezet sok finomsággal várta a gyerekeket, a táncház után pedig a tombola sorsolás következett.

A mulatság képeit az alábbiakban tekintheti meg.->

Ovis sportnap

Ovis sportnap
2010. október 9.

A Bernhart Sándor utcai Óvoda az iskola tornacsarnokában rendezte a sportnapját. A vidám hangulatú délelőttön szülők és gyerekek együtt versenyeztek az első helyért. A hat induló csapatból a győztes a Mókus csoport kék csapata lett.
Gratulálunk!

A sportnapon készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Ovis szüreti mulatság

Ovis szüreti mulatság
2010. október 8.

A Templom utcai óvodások az idén is az iskola tornacsarnokában ünnepelték a szüretet. A bál néptánc-bemutatóval kezdődött, majd Mihálovics Ferenc a táncházban táncolt együtt a gyerekekkel. A kicsiket a büfében a szülők által készített sok-sok finomság várta. A program zárásaként tombolasorsolás következett.

A mulatság képeit az alábbiakban tekintheti meg.->

Papírgyűjtés

Papírgyűjtés
2010. október 7.

Tanulóink környezettudatos magatartásának kialakítására és a környezetünk védelmére iskolánkban minden évben kétszer rendezünk papírgyűjtést. Az őszi hulladékgyűjtésen 12245 kg papír gyűlt össze. Az alsó tagozatban az első helyezést a 3.b osztály érte el 1319 kg-mal, a felsősöknél a 6. osztályosok arattak, ők összesen 2065 kg papírt gyűjtöttek.
Gratulálunk és köszönjük mindenki szorgalmas munkáját!

A hulladékgyűjtésen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Plakátkészítés az Aradi vértanúk emlékére

Plakátkészítés az Aradi vértanúk emlékére
2010. október 6.

Minden évben más és más programmal emlékezünk a 13 kivégzett vértanúról. Az idén plakátkészítési feladatok kaptak az osztályok. Az előzetes gyűjtőmunka után az emléknapon a tantermekben folyt a munka; a diákok ragasztottak , rajzoltak, színeztek, majd az elkészült plakátokat paravánokon állították ki.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Kisállatok bemutatója

Kisállatok bemutatója
2010. október 4.

Az állatok világnapja alkalmából kisállat bemutatóra került sor az iskola tornacsarnokában. A gyerekek behozhatták kedvtelésből tartott kisállataikat, megmutathatták társaiknak, elmondták a legfontosabb tudnivalókat a kedvenceikről. A bemutatott állatok között szép számmal szerepeltek kutyusok, hörcsögök, teknősök, de még kakast és vadászgörényt is láthattunk.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Mozdulj velünk!

Mozdulj velünk!
2010. október 1.

Nyolcadik alkalommal rendeztük meg a "Mozdulj velünk!" címet viselő sportdélutánunkat. A három iskolából érkező 93 versenyző kilenc versenyszámban (terematlétika /ingafutás, helyből távolugrás, kötélmászás, magasugrás, medicinlabda dobás/, asztalitenisz, sakk, kerékpáros ügyességi verseny, kötélhúzás) mérte össze erejét. A legsikeresebbnek Ács Krisztina 6.a osztályos tanuló bizonyult, aki a legtöbb érmet összegyűjtve boldogan távozott a megmérettetésről.
Minden résztvevőnek gratulálunk!

A sportrendezvény képeit az alábbiakban tekintheti meg.->

Zenei világnap

Zenei világnap
2010. október 1.

A Zenei világnap alkalmából Ölveczky Tamás és barátai látogattak el hozzánk. Hangszerbemutatójukon a gyerekek sokféle hangszerrrel ismerkedhettek meg. A legnagyobb sikert a köcsögduda aratta, amelyet ki is lehetett próbálni. A hangszer- és néptánc bemutató után közös táncolásra is sor került, amelyet -mint mindig- most is nagyon élveztek a gyerekek.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Közlekedés-biztonsági délután

Közlekedés-biztonsági délután
2010. szeptember 29.

Baja város rendőrségének közreműködésével közlekedés-biztonsági délutánt szerveztünk az 1. és 2. osztályosok számára. A gyerekek a két épület közötti téren villanymotoros quadokkal és kismotorokkal gyakorolhatták a helyes közlekedést. A 2. osztályosoknak kresszel kapcsolatos elméleti kérdéskre is válaszolniuk kellett.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Mesterségek tere

Mesterségek tere
2010. szeptember 24.

Az idei tanévben hetedszer került lebonyolításra a „Mesterségek tere”, a hagyományos népi kézművességet bemutató rendezvényünk. A gyerekek gyöngyfűzéssel, nemezeléssel, virágkötéssel és üvegfestéssel ismerkedhettek meg, sajátíthatták el a különböző technikákat. Nagy izgalommal készítették el remekműveiket, melyeket megtartottak emlékül.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Autómentes nap

Autómentes nap
2010. szeptember 22.

Az autómentes napon iskolánk diákjai a malomnál csatlakoztak a rendőri felvezetéssel futó csapathoz. A Szentháromság téren sok színes program várta a gyerekeket, mellyel a környezet védelmére hívták fel a jövő nemzedékének figyelmét.

A rendezvényen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg.->

Évnyitó

Tanévnyitó ünnepély
2010. augusztus 31.

Tanévnyitó ünnepélyünket az első tanítási napot megelőző délutánon tartottuk. Kedves műsort a 4.a osztályosok adtak. Az ünnepélyen Búcsú Lajos alpolgármester úr köszöntötte az iskolásokat, majd Osztrogonácz József igazgató úr tanévnyitó beszédében nyitotta meg a 2010/2011-es tanévet.
Minden diákunknak sikeres tanévet kivánunk!

Az évnyitó fényképeit az alábbiakban tekintheti meg.->