Szentistváni Szülők a Diákokért Egyesület adószám: 18363584-1-03 / Támogassa az iskolánkban folyó pedagógiai munkát és rendelkezzen adója 1 %-áról alapítványunk javára! Köszönjük! / A katasztrofavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjét iskolánk csapata nyerte, és képviselte megyénket az országos döntőben. Gratulálunk! / Vidákovics Naomi 8.a osztályos tanulónk a Weöres Sándor Szavalóverseny megyei fordulóján a 2. helyezést érte el! Gratulálunk!

Kedves Látogató!
Köszöntjük és kellemes barangolást kívánunk
intézményünk honlapján!
Nyitó oldalunkon
a 2013/2014.-es tanév híreit, aktualitásait és programjainak fényképes beszámolóit olvashatja.

Az iskola dolgozói

Focimeccs

Ingyenes focimeccsek

Kedves Szülők!
2014-ben Magyarország ad otthont az U-19-es Labdarúgó Európa Bajnokságnak. A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítványnak lehetősége nyílt az MLSz támogatásával két mérkőzést megtekinteni.
Az első mérkőzést 2014. július 19-én szombaton rendezik 18:45-kor Budapesten a Szuzsa Ferenc (Újpest) stadionban - Magyarország-Ausztria - találkozó.
A második mérkőzés Felcsúton lesz a Panchó-arénában (július 22,24 vagy 25-én).
A RENDEZVÉNYEKEN VALÓ RÉSZVÉTEL (utazás busszal és a belépő) INGYENES!
Jelentkezni Goretich Krisztiánnál kell a 06/30 270-6357-es telefonszámon (név, születési idő, anyja neve adatokkal). A kirándulásra csak enni-innivalót kell a gyerekeknek magukkal hozniuk.
Jelentkezési határidő: 2014. július 10. csütörtök (de minél előbb!).

Jó szurkolást kíván: Pető Ferenc (70/ 338-5307).

Ballagás

Tanévzáró és bizonyítvány osztás
2014. június 19.

Diákjaink legkedvesebb iskolai ünnepe a tanévzáró ünnepély, amely "hivtalossá" is teszi a VAKÁCIÓ megkezdődését. Legtöbb tanulónk a tanévben nyújtott kitartó és szorgalmas munkájának eredményeként szép bizonyítványt vehetett át osztályfőnökétől. Osztrogonácz József igazgató úr a kitűnő tanulóknak és az egyéni versenyeken kimagasló eredményt elérőknek, továbbá a közösségi munkában jeleskedőknek könyvjutalmat adott át. Az évzáró hivatalos részét keretbe foglaló vidám műsort a 3. és 4. osztályos napközis tanulók adták elő.

Az évzáró műsorát összeállították és betanították Konkoly Rita és Szűcsné Viszmeg Orsolya tanítónők.

Galéria ->

Ballagás

Ballagás
2014. június 14.

Hagyományosan a ballgással köszönnek el végzős diákjaink iskolánktól. Az ünnepi díszbe öltöztetett tantermekből a hatodik és hetedik osztályos diáktársak sorfala között vonultak a ballagó diákjaink az épületeink közötti térre a tanáraink, szüleik és a megjelent sok-sok vendég elé. A színvonalas műsorban elköszöntek az alsóbb évesek, iskolai emlékeikről, élményeikről beszéltek a végzősök, és a ballagó tarisznya mellé útravaló gondolatokkal látta el a nyolcadikosokat Osztrogonácz József igazgató úr. A Szülői Szervezet a városi kisvonattal bocsájtotta útjukra a végzősőket.

A ballagást szervezték Baracsiné Lábdy Ágnes és Perlerné Bencsik Zsuzsanna tanárnők.

Galéria ->

DÖK nap

DÖK nap
2014. június 13.

Az utolsó tanítási napon zárultak a TÁMOP 3.1.4. "Az én mesekönyven" című projekt, a Diákönkormányzat, a Diáksport Egyesület és a Szülöi Szervezet rendezvényei is. A délelőtt a jutalmak kiosztásáról és az önfeledt szórakozásról szólt. A DSE csokoládé jutalomban részesítette a rendszeresen sportoló tanulókat, és pólókat kaptak a megyei versenyek eredményes szereplői. A Szülői Szervezet által támogatott előadáson vállalkozó kedvű diákjainkat és az iskolában tanító tanár urakat is bevonták a produkcióba. Tanulóink nagy ovációval és vastapssal jutalmazták a műsort.

Szervező a Diákönkormányzat és a Szülői Szervezet volt.

Galéria ->

Napközis záródélután

Napközis záródélután
2014. június 12.

A tanév utolsó napközis délutánján a rekkenő hőség és a napközis kollégák ötletessége a tantermekből az iskola épületei közötti térre "száműzte" diákjainkat. Megkezdődött a közös plakátfestés, rajzolás. A gyerekcsoportok különféle technikákkal a nyár témájában készítettek alkotásokat. A munkához való jó hangulatot megalapozta a gyerekek által kiválasztott diszkó zene, és persze a közelgő VAKÁCIÓ. Az elkészült műveket az iskola falán kiállították, és a jól végzett munka után elégedetten pózoltak diákjaink a fotózáshoz a rögtönzött kiállítás előtt.

A rendezvényen közreműködtek a napközis nevelők.

Galéria ->

Évadzáró táncház

Évadzáró táncház
2014. május 30.

Horvát nyelvet tanuló diákjainkat évadzáró táncházba invitáltuk. Vendégünk volt testvér iskolánk, a labini Ivo Lola Ribar Általános Iskola küldöttsége. A résztvevőknek a Čabar zenekar húzta a talp alá valót, míg Teta Jutka tanította a táncokat. A táncban megfáradt, és a kézműveskedéshez kedvet érzőknek a Türr István Gazdasági Szakközépiskola diákjai szerveztek papírbaba öltöztető programot. A babák a hagyományos bunyevác paraszti népviseletnek megfelelő ruhákat kaptak, és váltak az ügyes kis kezek által bábfigurákká.

A rendezvényen közreműködtek Csicsorné Polyák Judit és Balatonné Sáfrány Erika tanárnők és Gugán Antal igazgató helyettes.

Galéria ->

DÖK Olimpia - Vaskút

DÖK Olimpia - Vaskút
2014. május 29.

A Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola Diákönkormányzata rendhagyó, ám mégis szórakoztatóan izgalmas megmérettetéseket és kihívásokat tartogató napra hívta a tankerületünk iskoláinak és a weiblingeni testvériskola 25-25 fős csapatait. A rendezők célja az volt, hogy az intézményekben működő diákönkormányzatok tagjai, vezetői egy közös rendezvény keretei között ismerhessék meg egymást, adhassák át tapasztalataikat és szőjenek új barátságokat. Iskolánk - felszőszentiváni és csávolyi tagintézményeinkkel közösen indított - csapata az összetett versenyben az 5. helyezést szerezte meg. Nagy örömünkre az AGY-TORNA versenyben a Kárpáti Énok, Sajdik Viktória, Vidákovics Euniké, Vidákovics Ralf összeállítású csapatunk az első helyezést érte el. Gratulálunk!

Galéria ->

Vakok

Vakok és gyengénlátok ismeretterjesztő előadása
2014. május 27.

Az idei tanévben a negyedik osztályosainkat látogatta meg Joszt László, a Vakok Állami Intézetének szociális munkása, hogy megismertesse diákjainkat a látássérült emberek mindannapjaival. Az előadáson a bajai származású fiatalember a gyerekeknek megmutatta a vak emberek életvitelét segítő eszközöket, válaszolt diákjainknak a feltett kérdéseikre, és eloszlatta a látássérültek életmódjával kapcsolatos tévhiteket. A program jó lehetőséget nyújt arra, hogy gyerekek megismerkedjenek a látásukban akadályozott emberek másságával, kialakulhasson bennük az elfogadó és segítő attitüd.

Galéria ->

Diákolimpia országos döntő

Diákolimpia országos döntő / Fonyódliget
2014. május 20-22.

A megyei döntő győzteseként jutott a Diczenty Bella, Kovács Bianka, Jankovics Loretta, Kállai Dzsesszika, Kárpáti Tirza, Markó Dzsenifer, Novák Klaudia, Vidákovics Naomi összeállítású leány foci csatatunk a fonyódligeti országos döntőbe. Az első, 5-2-re megnyert meccsünkön sajnos megsérült Jankovics Loretta, aki gipszelt lábával nem tudta vállalni a további mérkőzéseket. A tartalékosan felálló csapatunk küzdelmes meccseken a 15. helyezést érte el.
A csapatnak gratulálunk, Lorettának mielőbbi felépülést kívánunk!

Kísérő Pető Ferenc testenevelő és Gugán Antal igazgató helyettes voltak.

Galéria ->

Kulturális gála

A "Süket király" című mesejáték szereplőinek torta jutalma
2014. május 19.

Balatonné Sáfrány Erika tanítónő tortával jutalmazta a 4.a osztályt a kulturális gálán való szereplésért, a diákoknak a szereptanulás során mutatott szorgalmáért, a próbák alatt tanusított példamutató magatartásukért és kitartásukért. A kétféle ízben készült torta hamar "elűnt" a szereplőgárda pocakjában.

Galéria ->

Kulturális gála

Kulturális gála
2014. május 16. 17 óra

Iskolánk diákjai, továbbá a csávolyi és a felsőszentiváni tagintézményének tanulói színes műsorral mutatkoztak be a Bajai Városi Színházteremben megrendezett kulturális gálánkon. 240 diákunk lépett színpadra egyéni előadásokat, színjátékokat, csoportos mozgásos, táncos műsorszámokat felvonultató esten.


Köszönjük kollégáink szervező és felkészítő munkáját, vendégeink érdeklődő támogatását!

Galéria 1.->
Galéria 2.->
Galéria 3.->

Márkó-nap

Márkó-nap
2014. május 10.

A bajaszentistváni benyevácok Márkó-napi rendezvényén felléptek a Templom utcai óvodások és az iskolánkban horvát nyelvet tanuló diákjaink hagyományőrző csoportjai, illetve a Szentistváni Nyugdíjas klub kórusa. Vendégünk volt a Bajai tamburazenekar, és fergeteges műsort adott a pécsi Tanac táncegyüttes. A borcsapolást a színpad előterében közös kóló követte. A tornacsarnokban 6 órától a "Szentisváni ízek" gasztronómiai verseny keretében több mint 200 vendégünk vacsorázott a tájegységünk jellegzetes, bográcsokban elkészített ételeiből. A hajnalig tartó mulatságban a Čabar zenekar játszott.

Szervező Gugán Antal igazgató helyettes volt.

Galéria->

TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!
2014. május 10.

A három napos országos önkéntes megmozdulás keretében környezetvédelmi szakkörös diákjaink a Dózsa György út-Pandur utca-Kákony utca és a bajaszentisváni focipálya körüli területeken szedték zsákokba a szemetet. Kesztyűket, zsákokat a szervezők biztosítottak, diákjaink pedig munkájukat adták ahhoz, hogy a "tavaszi nagytakarítás" keretében megtisztuljanak szentistván utcái. A TeSzedd! mozgalomról bővebben itt olvashatsz.

Szervező Balatonné Sáfrány Erika tanítónő volt.

Galéria->

Papírgyűjtés

Papírgyűjtés
2014. május 8.

A DÖK által szervezett tavaszi hulladékgyűjtésen rekord mennyiségű papírt hoztak diákjaink. Több órán keresztül folyt az összehordott hulladék papír mérése, hogy kialakulhasson az osztályverseny győztese (eredmények később). Tanáraink, diákjaink és a szülők közösen talicskákkal hordták, kézzel rakták a papírt a konténerbe, majd következett a tér takarítása.
Köszönjük diákjaink aktivitását, a szülők támogató segítségét!

Szervező Csicsorné Polyák Judit a DÖK munkáját segítő tanárnő volt.

Galéria->

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Kedves Szülők, Diákok, Látogatóink!
A tavaszi szünetre jó pihenést, és sok napsütést kívánunk. A tanítás 2014. április 23-án, szerdán "A" hét szerinti órarenddel kezdődik.
Az ünnepekre békességet kíván mindenkinek a Szentistváni Általános Iskola minden dolgozója.

Leendő 1. osztályos szülők számára

Leendő 1. osztályos szülők számára
2014. április 16.

Tisztelt Szülők!
A leendő első osztályosok beiratkozására 2014. április 28-30 között kerül sor. 8-18 óra között várjuk Önöket iskolánk titkárságán. Kérjük, hogy a mellékelt dokumentumban tájokozódjanak a beiratkozáshoz szükséges iratokról és azokat feltétlenül hozzák magukkal!

Osztrogonácz József intézményvezető

Tájékoztató->

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntője

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntője
2014. április 16.

A 2014. április 8-i városi verseny győzteseként utazhatott a 8.a osztályos tanulóinkból álló csapatunk (Diczenti Bella, Fábián Patrik, Topálszki Nikolett, Tóth Dávid) a nyegyei döntőre. Diákjaink a katasztrófavédelem (tűzvédelem, polgári védelem és iparbiztonság) és az elemi elsősegélynyújtás területén szerzett ismereteikből mérték össze a tudásukat a megye további hét régiójának győztesével. Jól felkészült és talpraesett diákjaink harminc pontos előnnyel nyerték meg a versenyt, és képviselhetik a megyénket az április 26-27-én Budapesten rendezendő döntőben.
Gratulálunk!

Felkészítő Balatonné Sáfrány Erika tanítónő volt.

A verseny beszámolóját itt olvashatja->

Olvasási délután az alsó tagozaton

Olvasási délután az alsó tagozaton
2014. április 9.

32 kisdiákunk jelenkezett az olvasási délutánra. Elhozták legkedvesebb könyveiket, elmesélték annak tartalmát, és felolvastak egy-egy rövid részletet a műből a többiek számára. Beszéltek arról is, hogy miért szeretik ezt a könyvet, ezzel is kedvet csinálva a többieknek a könyv elolvasásához.
Nagy örömünk, hogy már az elsőseink között is vannak rendszeresen olvasók!

Szervező Kollár Adrien és Szászné Garamvölgyi Erika tanitónők voltak.

Résztvevők és galéria->

Leendő 1. és 5. osztályos szülők számára

Leendő 1. és 5. osztályos szülők számára
2014. április 1.

Tisztelt Szülők!
A hit- és erkölcstan órák következő tanévi megszervezésével kapcsolatosan a mellékelt dokumentumban tájékoztatom Önöket az iskolánkban az oktatásban résztvevő egyházakról.
Kérem, tanulmányozzák át a listát, és döntsenek arról, hogy erkölcstan órára, vagy mely egyház hit- és erkölcstan óráira szeretnék beíratni gyermeküket.

Osztrogonácz József intézményvezető

Tájékoztató->

Alsó tagozatosaink helyesírási versenye

Alsó tagozatosaink helyesírási versenye
2014. március 31.

Az írás és olvasás tanításával párhuzamosan folyik iskolánkban a magyar nyelv helyes írásának a tanítása. Tanulóink a helyesírási versenyen mutathatják meg, hogy a korosztályuknak megfelelő feladatok megoldásában ki jeleskedik a legjobban. Az 2. évfolyam győztese Rácz Fanni , a 3. évfolyamon Mészáros Maja , a 4. évfolyamon pedig Osztrogonácz Dóra bizonyult a legjobbnak.
További eredményeket a Galériában olvashatnak.

Szervező Kollár Adrien és Szászné Garamvölgyi Erika tanítónők voltak.

Galéria ->

Diákolimpia - foci I. és II. korcsoport fiúk

Diákolimpia - I.-III. korcsoportos fiú foci
2014. március 25., 27. és 31.

Az iskolában működő utánpótlásnevelés eredményességét mutatja, hogy a II. korcsoportos fiúk a Diákolimpia körzeti versenyén a II. helyezést megszereve jutottak tovább a dél-területi selejtezőbe. A csapat tagja: Antal Adrián, Bukor Milán, Fodor Gergő, Halász Kornél, Hepp Noel, Ignácz Gergő, Lajter Gergő, Márki Ákos, Ribár Milán, S. Nagy Szabolcs, Tubánszki Márk, Vidákovics Joel, Vincze Péter.
Gratulálunk és hajrá fiúk!

Felkészítő tanáruk Pető Ferenc.

Diákolimpia I. és II.korcsoport->
Diákolimpia III.korcsoport->
Fociedzés ->

Városi szavalóverseny

Városi szavalóverseny
2014. március 20.

Az iskolai szavalóversenyek győztesei az Újvárosi Általános Iskolában adták elő verseiket a megyei döntőbe jutásért. Baja város legjobbjaként Vidákovics Naomi 8.a osztályos tanulónk képviselheti a régiónkat a március 29-i Kiskunhalason rendezendő Weöres Sándor Szavalóverseny döntőjében. Diákunk Kálnay Adél: Különös nyári nap című versével nyerte a városi versenyt.

Felkészítő tanára Lantos Kornélia.

Rendhagyó történelem óra az 5-6. évfolyam osztályaiban

Rendhagyó történelem óra az 5-6. évfolyam osztályaiban
2014. március 17.

A Dél-Dunántúli Vár - és Kastélyturisztikai Klaszter munkatársa, Csizmadia László interaktív történelem órák keretein belül vezette be a diákjainkat a középkori várak rejtelmeibe. Ezeken az órákon videókkal, fotókkal és az iskolába szállított eszközökkel, korhű ruhákkal illusztrálta a középkori várvédők életét. A tanulóink megismerkedhettek a várakhoz kötődő történetekkel és csatákkal, az alkalmazott harci módszerekkel, és felöltözhettek a korabeli ruhákba.

Köszönjük a Dél-Dunántúli Vár - és Kastélyturisztikai Klaszter felajánlását és közreműködését!

Galéria ->

Rendhagyó természetismeret óra a 6.a osztályban

Rendhagyó természetismeret óra a 6.a osztályban
2014. március 17.

A különleges természetismeret órán tanulóink a mecseki erdők élővilágával ismerkedhettek. A változatos feladatok során csoportokban oldottak meg feladatlapokat, ismertek fel terméseket, levedlett kigyóbőrt, vaddisznó agyart, szarvasagancsot. Megismerték néhány erdei állat lábnyomát, tanultak az erdei ökoszisztémáról és a környezettudatos erdőlátogatásról.

Köszönjük a Mecsek Zrt. munkatársainak a közreműködést!

Galéria ->

Március 15-i megemlékezések

Március 15-i megemlékezések
2014. március 14.

A márciusi forradalom és szabadságharc tisztelétére rendeztünk ünnepi délelőttöt. Alsó tagozatosaink versekkel, dalokkal, mozgással a tornacsarnokban ünnepeltek. A felső tagozatosaink kidíszítették az osztálytermeket, a faliújságokra plakátokat készítettek és osztályok közötti vetélkedőn mérték össze a szabadságharc történetéről való ismereteiket. A győztes osztályok a Diákönkormányzat támogatásával óriáspizzákkal ünnepelhettek.

A vetélkedőt Papp Attila könyvtáros szervezte.

Galéria / Alsósok ->
Galéria /Felsősök ->

Mezei futóverseny

Mezei futóverseny
2014. március 12.

458 diák részvételével rendezték a mezei futóversenyt. A II. korcsoport 75 indulója között Vincze Péter 4.a osztályos tanólónk 2. helyezést, a IV.korcsoport 51 indulója között Hauzer Kornél 8.a osztályos tanulónk 5. helyezést ért el. Gratulálunk!

Szavaló verseny a felső tagozaton

Szavaló verseny a felső tagozaton
2014. március 12.

A szavaló versenyen 25 diákunk versenyezett egy-egy szabadon választott vers előadásával társaik és a zsűri előtt. A 7-8. osztályosok versenyében 1. Vidákovics Naomi, 2. Vidákovics Ráchel és Kárpáti Tirza, 3. Tóth Tamara. Az 5-6. osztályosok versenyében 1. Szalai Viktória, 2. Nádai Gergő, 3. Rózsa Levente. A Szülői Szervezet különdíjasa a 7-8. osztályból Vidákovics Eunike , az 5-6. osztályból Mészáros Ramóna és Szűcs Gréta. A kategóriák győztesei képviselik iskolánkat a városi versenyen. Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a Szülői Szervezet támogatását!

Szervező Földiné Varga Katalin tanárnő volt.

Galéria ->

Télbúcsúztató

Télbúcsúztató
2014. március 10.

Hagyományos télbúcsúztató rendezvényünkön a Bernhardt és a Templom utcai óvodások voltak a vendégeink. A népi hagyománynak megfelelően közös mondókával űztük el a telet és próbáltuk távol tartani a betegségeket. Az ovisok saját kis kiszebábuikat feltűzték a telet jelképező kiszebábu szoknyájára, majd következett a tűzgyújtás. Az elhamvadó bábu a tél végét jelzi, teret ad a természet megújulásának, a tavasz beköszöntének.

Szervező a Bernhardt utcai óvoda kollektívája volt. Köszönjük a munkájukat!

Galéria ->

Szavaló verseny az alsó tagozaton

Szavaló verseny az alsó tagozaton
2014. március 4.

39 fő részvételével rendeztük az alsó tagozaton a szavaló versenyt, melyen diákjaink egy-egy szabadon választott vers előadásával versenyeztek társaik és a zsűri előtt. Az 1-2. osztályosok versenyében 1. Vidákovics Lídia 2.b, 2. Sajti Eliza 1.a, 3. Szűcs Bence 2.b osztályos tanulóink. A 3-4. osztályosok versenyében 1. Vidákovics Joel 4.a, 2. Szász Dorina Anna 3.b, 3. Papagua Ehud 3.a osztályos tanulóink. A Szülői Szervezet különdíjasai az 1-2. osztályból Török Péter és Darabos Beáta 2.a osztályosok, a 3-4. osztályból Rácz Zsófi 3.a. A kategóriák győztesei képviselik iskolánkat a városi versenyen.
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a Szülői Szervezet támogatását!

Szervező Gyukity Márta tanítónő volt.

Galéria ->

Farsang Kupa

Farsang Kupa - teremlabdarúgó torna az általános iskolák dolgozói számára
2014. február 28.

Öt csapat részvételével rendeztük a bajai és baja környéki általános iskolák dolgozói számára meghirdetett férfi teremlabdarúgó tornát. A kupát a Bajai Egységes Módszertani Intézet csapata nyerte meg, II. helyezett a Bajai Szentistváni Általános Iskola csapata, a III. helyezett pedig a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola csapata lett. A torna legjobb játékosa címet Kis Zoltán tanár úr (BEGYMI), a Gólkirály címet iskolánkból Pető Ferenc tanár úr érdemelte ki. A rendezvényt közös vacsora zárta, ahol Deli József volt SzMK elnökünk újra remekelt főztjével.

Szervező Gugán Antal igazgató helyettes volt. Köszönjük a lebonyolításban közreműködők munkáját!

Galéria ->

Nyílt nap az elő és második osztályokban

Nyílt nap az elő és második osztályokban
2014. február 18-19.

A meghirdetett nyílt tanítási órák mindegyikére érkeztek érdeklődő szülők. A vendégek többsége az elsős diákjaink szülei közül került ki, de voltak érdeklődők a környék óvodáiból is. Tanulóink élvezték a "különleges" tanítási órákat, aktivitásukkal hozzájárultak a bemutató órák sikeréhez. A tanórák után tanítóink a szülők rendelkezésére álltak, hogy megválaszolhassák a felmerült kérdéseket.
Köszönjük az érdeklődésüket!

Galéria 1. ->
Galéria 2. ->

Labdarúgó utánpótlás nevelése

Labdarúgó utánpótlás nevelése

A Szentistváni Diáksport Egyesület és a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány hosszútávú együttműködési szerződést kötött, melynek keretében iskolánkban kiemelten támogatják a fociedzéseket és a különböző korosztályos versenyeztetést. A támogatás keretében iskolánk most 200 ezer forint értékben kapott sportszereket, melyet boldogan vettek át a legkisebbek.

Galéria ->

Szentistváni bormustra

Szentistváni bormustra
2014. február 21.

A szentistváni bortermelők és a környékbeli pincészetek borainak mustrájára 38 minta érkezett. A Sümegi Tibor vezette szakmai zsűri tagjai Dr. Sümegi József, Bobor Ákos és Kovács Péter voltak, akiknek munkáját ezúton is megköszönjük. A bírálatokat követően a minden nevezett bor a minősítésének megfelelő oklevél elismerésben részesült, a kategóriák (fehér, rosée, vörösborok) győzteseit kupával jutalmaztuk. Az estet közös vacsora zárta, melyen Deli József volt szakács. A rendezvényt az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ is támogatta.

Szervező Gugán Antal igazgató helyettes volt.

Galéria ->

Vancasko prelo

Vancaško prelo
2014. február 15.

A hagyományos szentistváni prelóra megtelt iskolánk sportcsarnoka. A prélót 52 horvát nyelvet tanuló diákunk műsora nyitotta meg, majd Osztogonácz József igazgató úr köszöntötte a vendégeket. Zsigó Róbert polgármester úr -távollétében- kedves szavait Dr. Munzcig Dénesné olvasta fel. A garai hagyományőrző tánccsoport ifjúsági és felnőtt csoportjai gyönyörű ruhákban színvonalas műsort adtak, majd kezdődött a bál. A hajnalig tartó mulatságban a Čabar zenekar és Gravia Band húzta a talpalávalót. A tombolasorsolás fődíja egy sült malac volt, amit egyik diákunk szülei nyertek meg.
Köszönjük a támogatók tombolafelajánlásait!

Iskolásaink műsorát betanította Csicsorné Polyák Judit tanárnő, szervező Gugán Antal igazgató helyettes volt.

Horvát nyelvet tanuló diákjaink műsora ->
A Garai tánccsoport műsora ->
Galéria ->

Nyílt nap az elő és második osztályokban

Nyílt nap az elő és második osztályokban

Kedves Szülők!
Tisztelettel meghívjuk Önöket iskolánk nyílt tanítási napjaira, ahol tanórai keretek között megismerhetik a nevelő - oktató munkánkat, tanítási módszereinket, pedagógiai eszközeinket, és megismerkedhetnek a leendő első osztályos tanítókkal.
Nyílt tanítási napokat 2014. február 18-án (kedden), illetve február 19-én (szerdán) tartunk az alsó tagozat első, második évfolyamán.
Szeretettel várjuk Önöket!

Tájékoztató és órarend az alábbi dokumentumban ->

Szentistváni Szülők a Diákokért Egyesület

Rendelkezzen adója 1 %-áról alapítványunk javára!

Kedves Szülők!
Alapítványunkon keresztül a szülők anyagi támogatással is részt vesznek a gyerekek iskolai programjainak megszervezésében, a versenyek lebonyolításában, jutalmazásban és díjazásban. Az iskola oktató – nevelő munkáját segítik eszközökkel, szakmai tevékenységét pályázatokkal. Támogatják továbbá a Szülői Szervezet rendezvényeit és a tehetséges, illetve szociálisan rászoruló tanulókat (versenyek nevezési díja, jutalmazás, táboroztatás).
Kérjük, támogassa iskolánkat adója 1 %-ával, melyet az alábbi rendelkező nyilatkozat NAV felé való benyújtásával tehet meg!
Köszönjük!

Szervező Ábrahámné Tóth Edit tanitónő volt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1 %-áról ->

Fuchs György teremlabdarúgó emléktorna

Fuchs György teremlabdarúgó emléktorna
2014. február 8.

Gyuri bácsi emlékére a Bajaszentistván SK és iskolánk közösen szervezett egy teremlabdarúgó tornát, amelyen a szentistváni ifi-, felnőtt-, és öregfiú csapatok, a BLSE ifi csapata, Csávoly és Érsekcsanád csapatai mérkőztek a kupáért. A kupát a Bajaszentistván öregfiú csapata, a "Legjobb játékos" címet Török Bálint (Bajaszentistván öregfiú), a "Gólkirály" címet Szádeczky Zalán (BLSE ifi) szerezte meg. Gratulálunk!
A rendezvényt közös vacsora zárta, ahol mécses gyújtásával emlékeztek a résztvevők a Bajaszentistván SK-nál hosszú évtizedeket eltöltő Fuchs Gyuri bácsira.

A tornát a Szentisváni DSE elnöke, Gugán Antal nyitotta meg, a díjakat Szabó Hajnalka önkormányzati képviselő adta át.

Galéria ->

Alsó tagozatosaink farsangi bálja

Alsó tagozatosaink farsangi bálja
2014. február 7.

Februárban hagyományos rendezvénye az alsós munkaközösségnek a kicsik egyik kedvence, a farsangi bál. Tanulóink ötletes jelmezekben vonultak fel a jelmezversenyen, majd kezdődött a bál. A Szülői Szervezet most is büfével kedveskedett a táncban, szaladgálásban megéhezett-megszomjazott gyerekeknek. Köszönjük!

Szervező Ábrahámné Tóth Edit tanitónő volt.

Galéria 1. ->
Galéria 2. ->

Iskolák közötti játékos sportverseny

Kézműves foglalkozások / Technika órák
2014. január - február

Alsó tagozatosaink a farsang témakörében többféle kézműves technikával ismerkedtek meg a technika órákon és a délutáni foglalkozásokon: farsangi fánkot illetve kenyértésztából zsemlét sütöttek, papírmasé álarcokat, bohócokat készítettek; hajtogattak, festettek, ragasztottak.

A foglalkozásokat Balatonné Sáfrány Erika, Barabásné Karácsony Erika és Gyukity Márta tanitónők vezették.

Galéria ->

Iskolák közötti játékos sportverseny

Iskolák közötti játékos sportverseny
2014. január 15.

A Diáksport Szövetség által meghirdetett játékos váltóversenyen 18 fős csapatokkal versenyeztek az iskolák. A pontverseny alapján a csapatok sorrendje: 1. Sugovica Sportiskolai Általános Iskola, 2. Újvárosi Általános Iskola, 3. Szentistváni Általános Iskola, 4. Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola.
Gratulálunk!

Szervező Baracsiné Lábdy Ágnes testnevelő volt.

A versenyen készült fotók ->
Az eredményhirdetés fotói ->

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Kedves Szülők, Diákok, Látogatóink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a téli szünet munkanapjain iskolánk 8-12 óráig ügyeletet tart. A tanítás 2014. január 6-án "A" hét szerinti órarenddel kezdődik. Az ünnepekre békességet, az új esztendőre boldogságot kíván mindenkinek a Szentistváni Általános Iskola minden dolgozója.

A Bajai Fiatalok Színháza társulatának karácsonyi előadása

A Bajai Fiatalok Színháza társulatának karácsonyi előadása
2013. december 21.

A szombati tanítási nap első két órája után a Bajai Fiatalok Színháza társulata volt a vendégünk. A tornacsarnokunk alakult át erre a délelőttre színházteremmé, ahol az "Isten pénze" musicalből és több népszerű darabból láthattak-hallhattak diákjaink részleteket. A kosztumös előadással, dalokkal, táncokkal a gyerekek ráhangolódtak az ünnepre. A program az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ és a "Szentistváni Szülők a diákokért" Egyesület közművelődési célú nyertes pályázatánaka támogatásával valósult meg. Köszönjük!

Szervező Gugán Antal igazgató helyettes volt.

Galéria ->

Szentistván Kupa teremlabdarúgó torna

Szentistván Kupa férfi teremlabdarúgó torna
2013. december 12-15.

Tizenhárom csapat részvételével rendeztük meg a XII. Szentistván Kupát. Csütörtükön és pénteken délután-este folytak a csoportmérkőzések, majd vasárnap egyenes kieséssel zajlottak a közép-és elődöntők, illetve a döntő. A színvonalas tornán az All-In csapata győzedelmeskedett. A torna gólkirálya Sibalin Dániel (All-In), legjobb játékosa Lógó Zsolt (Glanc Universal) lett. Gratulálunk!

Szervező Baracsiné Lábdy Ágnes és Pető Ferenc testenevelő, Gugán Antal igazgató helyettes.

Galéria ->

Luca napi kézműves foglalkozás

Luca napi kézműves foglalkozás az iskolába készülő óvodásokkal
2013. december 13.

Az óvoda-iskola átmenet megkönnyítésére dolgoztuk ki a kárcsonyi ünnepekhez kapcsolódó kézműves projektünket. A Bernhardt utcai és a Templom utcai óvodák nagycsoportosait hívtuk meg, hogy töltsék a délelőttöt nálunk. Alsós osztályaink fogadtak osztályonként 6-8 kicsit (és óvónőiket), akik bekapcsolódtak a munkába. Karácsonyi dalok szóltak a tantermekben, kicsik és nagyobbak közösen készítették a fenyő és csillagdíszeket. Meséltek, beszélgettek, ismerkedtek az iskolás élettel.
Reméljük, minél több nagycsoportost köszönthetünk majd szeptemberben elsősként iskolánkban!

Szervező Ábrahámné Tóth Edit tanítónő volt.

Galéria ->

Csengettyű Kupa - teremlabdarúgó torna

Csengettyű Kupa - teremlabdarúgó torna
2013. december 6.

Kilencedik alkalommal rendeztünk a tanárok, a diákok és a szülők focicsapatai számára teremlabdarúgó tornát. Az öt csapat részvétel lebonyolított versenyen (tanárok, alsós szülők, felsős szülők, felsős diákok, tavaly ballagott diákok csapata) a felsős szülők csapata diadalmaskodott és szerezte meg a győzelemért járó kupát. A tornát a Szülői Szervezet támogatásával közös vacsora, Illés István apuka által főzött csülökporkölt mellett jó hangulatú beszélgetés, a torna érdekes szitációinak elemzése, sok-sok vicc és humor zárta.

Köszönjük a Szülői Szervezet munkáját!

Galéria ->

Iskolánkban járt a Mikulás

Iskolánkban járt a Mikulás
2013. december 6.

Diákjaink örömére osztályainkba teli zsákkal kopogott be a Mikulás. Krampuszával bejárta az osztálytermeket, dalra fakasztotta a kicsiket és nagyokat, édességgel jutalmazta a gyerekeket.

Köszönjük a Szülői Szervezet Mikulásának és krampuszának a látogatást!

Galéria ->

Horvát nemzetiségi nap

Horvát nemzetiségi nap
2013. november 29.

Horvát nemzetiségi nyelvet tanuló diákjaink számára rendeztünk nyelvi-, kultúrális- és szabadidős programot. Osztrogonácz József igazgató úr tanulóink körében megkoszorúzta Stipan Grgić Krunoslav bajaszentistváni bunyevác költőnek iskolánk homlokzatán található emléktábláját, majd a tornacsarnokban 3-4 fős csapatokba szerveződött diákjaink számára nyelvi vetélkedő következett. A munkában megfáradt és megéhezett gyerekek kakaós és vaniliás csigát uzsonnáztak, majd Tisza Jakab harmonikás húzta a talapalávalót a táncházban. A rendezvényt az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ támogatta, így értékes könyv és csokoládé jutalomban részesültek a résztvevők.

Szervezők Batinkov Mária, Csicsorné Polyák Judit és Gugán Antal horvát nyelvet tanító tanáraink voltak,
a lebonyolításban segítettek Balatonné Sáfrány Erika, Gyukity Márta, Ispánovity Rozália és Konkoly Rita tanítónők.

Galéria 1.->
Galéria 2.->

Játszóházban voltunk

Játszóházban voltunk, társasjáték partit szerveztünk
2013. november

A hidegebb idő ellenére sem mondunk le az iskolán kívüli játék örömeiről. Játszótér helyett játszóházban volt a 4. napközis csoport. A gyerekek a háromszintes labirintusban, különböző akadályokon tehették próbára az ügyességüket, két csúszdán csúszdázhattak, ugrálhattak. Komoly csatát vívtak a több száz műanyaglabdával...
A házi feladatok elkészítése után a napközis tanulók különböző készségfejlesztő játékokkal töltik szabad idejüket, mint a sakk, malom, activity, vagy a Találd ki! játékok. Néhányan még csak most ismerkednek a logikai játékok gondolkodásmódjával, a startégiai játékok szabályaival, de a többség gyakorlott versenyzőként élvezi a közös játék kihívásait.

Szervező Konkoly Rita napközis nevelő volt.

Korcsolyázni megyünk

Korcsolyázni járunk
2013. november-február

Az idén már a hetedik alkalommal építették fel a Petőfi-szigeten a műjég pályát. Novembertől februárig szerdánként összesen 10 alkalommal mehetünk szervezett keretek között, a testnevelés órák terhére korcsolyázni. Néhány diákunk még csak most tanulja a korizás fortélyait, bizonytalanul csúszkál a jégen, mások ügyesen siklanak a pályán körbe-körbe.

Szervező Baracsiné Lábdy Ágnes testnevelő.

Galéria->

Dohány-levél pályázat

Dohány-levél pályázat
2013. november

Iskolánk pedagógusai a Bajai Kórházzal együttműködve és az Egészséges Magyarországért központ módszertani ajánlásait felhasználva a harmadik, negyedik és ötödik osztályosainkkal beszélgettek a dohányzás káros hatásairól, arról, hogy miért fontos, ha egy dohányos leszokik a dohányzásról. A gyerekek választottak a környezetükből egy olyan dohányost, akinek szeretnének segíteni a leszokásban. Levelet írtak neki, melyben megpróbálták meggyőzni a leszokás fontosságáról és megírták azt is, hogy van hatékony segítség a leszokás során. A kisebbek a levél mellé rajzot is készítettek.

Szervező Konkoly Rita napközis nevelő volt.

Mesemondó verseny az alsó tagozaton

Mesemondó verseny az alsó tagozaton
2013. november 21.

Alsós tanulóink mesemondó versenyén a mesélők előadásában a hangerő, a hangsúlyozás és a tempó mellett a mesék választását és a hallgató összbenyomását is értékelte a zsűri. Az 1-2. osztályosok versenyében 1. Vidákovics Lídia, 2. Sajti Eliza, 3. Szűcs Bence lett. A 3-4. osztályosok versenyében 1. Szász Dorina, 2. Görög Anna, 3. Rókus Tamás lett. A Szülői Szervezet különdíjasai az 1-2. osztályból Sematil Emma és Fátrai Dominik, a 3-4. osztályból Rózsa Botond és Vidákovics Joel lett. A kategóriák győztesei képviselik iskolánkat a városi versenyen. Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a Szülői Szervezet támogatását!

A rendezvény szervezője Siposné Borsay Mariann tanítónő volt.

Galéria->

Mesemondó verseny a felső tagozaton

Mesemondó verseny a felső tagozaton
2013. november 19.

Felső tagozatos tanulóink a mesemondó versenyen egy-egy szabadon választott mese előadásával versenyeztek társaik és a zsűri előtt. Az 5-6. osztályosok versenyében 1. Rózsa Levente, 2. Nádai Gergő, 3. Szűcs Gréta lett. A 7-8. osztályosok versenyében 1. Vidákovics Ráhel, 2. Mezző Bálint, 3. Vidákovics Euniké lett. A Szülői Szervezet különdíjasai az 5-6. osztályból Kárpáti Énok és Szirmai Szálome, a 7-8. osztályból Abari Sándor lett. A kategóriák győztesei képviselik iskolánkat a városi versenyen. Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a Szülői Szervezet támogatását!

A rendezvény szervezője Lantos Kornélia tanárnő volt.

Galéria->

Író-olvasó találkozó Nógrádi Gáborral

Író-olvasó találkozó Nógrádi Gáborral
2013. november 14.

Nógrádi Gábor, ismert költő, író, forgatókönyvíró, számos gyerekkönyv és ifjúsági regény szerzője volt vendége iskolánknak. Mesélt életéről, írói munkájáról, a könyveiben felbukkanó karakterekről a megjelent több mint 60 diákunknak.
Idén a könyvhét nyitónapján Nógrádi Gábor több évtizedes írói munkássága elismeréséül életműdíjat vehetett át. A felnövekvő nemzedék irodalmi műveltségének alakításáért végzett kiemelkedő munkásságáért neki ítélték oda a Janikovszky Éva-díjat.

A rendezvény a "Szentistváni Szülők a diákokért" Egyesület közművelődési célú nyertes pályázatának és az Ady Endre Vásori Könyvtár és Művelődési Központ támogatásával valósult meg, szervezője Gugán Antal intézmény-vezető helyettes volt.

Galéria->

Márton-napi rendezvényünk

Márton-napi rendezvényünk
2013. november 8.

Márton-napi rendezvényükön alsó tagozatosainkkal és a szentistváni óvodásokkal telt meg a tornacsarnokunk, ahol színes műsor szórakoztatta a kicsiket. Ezt a követte a Szent István szobor körüli lampionos felvonulás.

Galéria->

Csősz Kupa - fiú teremlabdarúgó torna

Csősz Kupa - fiú teremlabdarúgó torna
2013. november 8.

Hat csapat részvételével bonyolítottuk le a fiúk Csősz Kupáját. 1. Sugovica Sportiskolai Általános Iskola, 2. Szentistváni Általános Iskola, 3. Szent László Ámk Általános Iskola, 4. Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola, 5. Gyakorló Általános Iskola, 6. Újvárosi Általános Iskola csapata lett. A Legjobb játékos címet Alaga Bence / Sugovica Sportiskolai Általános Iskola, a Gólkirály címet 8 góllal Markó Károly / Szentistváni Általános Iskola tanulója nyerte. Gratulálunk minden résztvevőnek!

A tornát a Szentistváni DSE szervezte.

Galéria->

Csősz Kupa - leány teremlabdarúgó torna

Csősz Kupa - leány teremlabdarúgó torna
2013. november 7.

Tizedik alkalommal rendeztük meg a Csősz Kupát, a környékbeli általános iskolák teremlebdarúgó tornáját. A leány kategóriában vendégünk volt az Újvárosi Általános Iskola, a Gyakorló Általános Iskola és a madarasi Petőfi Sándor Általános Iskola csapata. A lejátszott meccsek alapján a Pető Ferenc tanár úr irányította csapatunk bizonyult a legeredményesebbnek. A Legjobb játékos és a Gólkirály címeket Jankovics Loretta, iskolánk tanulója nyerte el. Gratulálunk minden résztvevőnek!

A tornát a Szentistváni DSE szervezte.

Galéria->

Halloween-party

Halloween-party az alsós napköziben
2013. október 25.

A Halloween alkalmából rendezett kézműves délutánon a nagyobban tököt faragtak Rita nénivel, a kisebbek Erika nénivel pókhálót vágtak, gesztenyehátú papírpókot helyeztek bele, Iza nénivel fekete macskát készítettek csillogó zsenília bajusszal, és Orsi nénivel Halloween tököt hajtogattak harmonikahajtással. Többféle boszis, szellemes és sütőtökös színezőt színeztünk, kísértetkastélyba rajzoltunk rémisztő alakokat. Munka közben a sok összegyűlt édes és sós finomságból eszegettünk.

A rendezvényt az alsós napközisek szervezték.

Galéria->

Mozdulj velünk!

Mozdulj velünk!
2013. október 22.

Tizenegyedik alkalommal rendeztük meg a "Mozdulj velünk!" sportdélutánt, melyet Baja Város Önkormányzata sportcélú pályázata támogatott. Terematlétika (magasugrás, helyből távolugrás, medicinlabda dobás, kötélmászás, akadályfutás), sakk, kerékpáros ügyességi verseny és asztalitenisz sportágakban mérték össze erejüket, gyorsaságukat illetve technikai tudásukat felsős diákjaink. A versenyek helyezttjeit éremmel jutalmaztuk, a legalább három számban induló tanulóinkat "Mozdulj velünk!" emblémás pólóval ajándékozzuk meg.

A sportrendezvényt a Szentistváni Diáksport Egyesület (DSE) szervezte.

Galéria->

Október 23-i ünnepségek

Október 23-i ünnepségek
2013. október 22. és 23.

Hagyományainknak megfelelően az október 23-át a tornacsarnokban megrendezett ünnepi műsorral köszöntöttük, melyet a 8.b osztály diákjai adtak elő. Ezt követte a nyolcadikosok számára egy rendkívüli történelem óra, melyen vendégünk volt Rutai István nyugállományú ezredes és Schmidt István nyugállományú rendőr alezredes, akik az '56-os emlékeikről meséltek tanulóinknak.
A szentistváni megemlékezésen az ünnepi műsort konferálta Balatonné Sáfrány Erika tanítónő, előadták iskolánk tanulói.

Az ünnepi műsorokat szerkesztette és betanította Földiné Varga Katalin tanárnő.

Galéria->

Szüreti bálak

Szüreti bálak
2013. október 18.

Alsó tagozatosaink számára a tornacsarnokban a Bácska Banda muzsikált, tanított népdalokat és húzta a talp alá valót a táncházban. Meglepetésként tombolaajándékok várták a kicsiket.
A felső tagozatosaink a bálteremmé feldíszített ebédlőben báloztak, ahol DJ Josti szolgáltatta a diszkózenét.
A Szülői Szervezet mindkét helyszínen a büfét szolgáltatta, rágcsálnivalókkal, üdítővel látták el a gyerekeket, továbbá a zenekart a közművelődési célú nyertes pályázatukból fizettük. Segítségüket ezúton is köszönjük!

A programot az alsó tagozaton a napközis nevelők, a felső tagozaton a Szülői Szervezet szervezte.

Galéria->

Köztársaság kupa futóverseny

Köztársaság kupa futóverseny
2013. október 17.

A régi hagyományok szerint megrendezett, a Petőfi-szigeten egy nagy szigetkörnyi távot teljesített Köztársaság kupa futóversenyen 33 diákunk indult. Legeredményesebb futóink Hauzer Kornél 8.a és Vincze Péter 4.a osztályos tanulók voltak, mindketten a 7. helyezést érték el. A csapatversenyben iskolánknak a 3. helyezést szerezték meg a IV. korcsoportos fiúk. A csapat legjobb négy futója: Hauzer Kornél, Horváth Szilveszter, Kárpáti Simon, Tóth Dávid.

Eredmények->
Galéria->

Gárdonyi Géza emléknap

Gárdonyi Géza emléknap
2013. október 17.

Intézményünkben az egri vár védőinek a török sereg felett aratott dicsőséges győzelmét, Gárdonyi Géza emléknapját ünnepeltük. Osztályaink történelmünk e jeles napja és az író munkássága előtt plakátkészítéssel tisztelegtek. Az elkészült munkák osztálytermeinket díszitik.

A plakát megtekintése->

Technika órák

Technika órák
2013. október / 7. tanítási hét

5. és 6. osztályosaink technika órákon az építészet fejlődését tanulják. Az elméletben tanultakat, a szemléltetett képeken látottakat a gyakorlatban kézművesfoglalkozásokon gyakorolhatják: az ötödikesek agyagból, vesszőből és lombokból, a hatodikosok kartonokból és papírmaséból készítenek maketteket.

A tárgyat tanítja Balatonné Sáfrány Erika tanítónő.

Galéria->

Labin

Labin
2013. október 11-14.

Az ide évben a labini testvériskolánk, az Ivo Lola Ribar Iskola volt a házigazdája a II.világháború után éhező gyerekek emlékére alapított terményünnepnek, ahol Horvátország összes megyéjéből, Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Magyarország horvátlakta területeinek iskoláiből mintegy 350 diákot láttak vendégül. Az iskolák standokon állítottak ki a területükön betakarított őszi gyümölcsökből, kenyérféleségeikből és nevezetes édességeikből. A kulturális bemutatkozóval és pulai kirándulással egybekötött utazáson iskolánkat 4 diákunk képviselhette, akik horvát nyelvi szakkörösként a nemzetiségi rendezvényeken való éneklésért, táncért jutalmul kapták az utazási lehetőséget.

Kísérők Osztrogonácz József igazgató úr és Csicsorné Polyák Judit tanárnők voltak.

Galéria->

Diáksport Napja

Diáksport Napja
2013. október 11.

A Magyar Diáksport Szövetség hirdette meg a Diáksport Napját, melyhez iskolánk is csatlakozott. Az alsó tagozatosok a szentistváni focipályán futottak, illetve váltó- és dobóversenyeken vettek részt. A felső tagozatosok négy helyszínen mozoghattak: a Kölyök Atlétika Programban kapott szerekből felállított akadálypályán és kerékpáros akadálypályán teljesítettek, a tornateremben fociztak, az iskola belső udvarán pedig helyből távolugrás, kosárra dobás és medicin labda hajítás versenyek voltak.

A programot szervezte Baracsiné Lábdy Ágnes tanárnő.

Alsósaink sportnapi fotói->
Felsőseink sportnapi fotói->

Rajzverseny

Rajzverseny az alsó tagozaton
2013. október 4.

Az "Állatok világnapja" alkalmából iskolánkban az alsó tagozaton rajzversenyt hirdettünk. Sok szép, érdekes technikával készült munka érkezett be. Az első helyezettek állatos mintájú labdát kaptak, a másodikak mini állatfarmot, a harmadikak pedig állatos matricákat. A nyertesek: Nuszpl Diána 1.b, Zele Anna 2.b, Mezző Emma 3.b, Görög Anna és Osztrogonácz Dóra 4.a osztályos tanulók.

A rajzverseny szervezője Konkoly Rita napközis nevelő volt.

A nyertes munkákat a bal oldali "Diákjaink munkáiból" menüben tekintheti meg.

Kisállat bemutató

Kisállat bemutató
2013. október 4.

Igen népszerű délutáni programja iskolánknak az immár ötödik alkalommal megrendezett kisállat bemutató. Tanulóink elhozhatják házi kedvenceiket, néhány mondattal bemutatják társaiknak, hasznos tanácsokat adnak egymásnak az állatok gondozásával kapcsolatban. Voltak cicák, kutyák (pumi, mudi, németjuhász, veszti, yorki, labrador, tacsi, törpe tacsi és nagy örömünkre menhelyről örökbe fogadott kutyus is), nyuszik, papagájok, hörcsögök, tengeri malacok, csincsilla, krédlik és kecskék is.
Köszönjük a szülők segítségét!

A programot szervezte Baracsiné Lábdy Ágnes tanárnő.

Galéria->

Az Aradi vértanúk emléknapja

Az Aradi vértanúk emléknapja
2013. október 4.

Az idei évben a 4.osztályosok műsorával emlékeztünk meg az Aradon kivégzett 13 tábornokra, a magyar történelem egyik leggyászosabb napjára. Az ünneplőbe öltözött és a tornacsarnokban felsorakozott tanulóink meghatottan hallgatták a műsort, nézték a szabadságharc mártírjainak portréit.

Az emlékműsort összeállította és betanította Balatonné Sáfrány Erika tanítónő.

Galéria->

Papírgyűjtés

Papírgyűjtés
2013. október 3.

A Diákönkormányzat ötletére idén is meghirdettük a papírgyűjtési akciót, mellyel egyrészt a környezetünket kívánjuk megóvni az újra hasznosítható hulladéktól, másrészt pedig bevételre szeretnénk szert tenni programjaink megszervezéséhez. A 10 tonnás konténer kicsinek bizonyult a rengeteg papírhulladék elszállításához, így még egy 1,5 tonnást is meg tudtunk tölteni papírral.
Köszönjük a szülők támogatását, segítségét!

A papírgyűjtést szervezte Csicsorné Polyák Judit tanárnő.

Galéria->

4.osztályos napköziseink programjai

4.osztályos napköziseink programjai
2013. szeptember

Az Állatok világnapja alkalmából a 4. napközis csoportban vetélkedő zajlott. A tesztes feladat után mindenki kipróbálhatta tapintó érzékeit és fantáziáját, ugyanis csukott szemmel kellett felismerni különböző állatokat, csigát, kagylót, tengeri csillagot és tengeri sün vázából milyen állat lehetett élő tulajdonosa. A tanulók között már sokan jártak a horvát tengerparton, így ők élményeikről is beszámoltak, a tengeri állatokról is meséltek.
Péntekenként a jó időben a leckeírás és a hét fáradalmait a játszótéri kirándulással feledtetik napköziseink. A kedvenc játékok természetesen a hinta, libikóka, és a mászóka a csúszdával. De nagy örömmel szaladnak oda és játszanak a körhintán is.

A napközis programok szervezője Konkoly Rita tanítónő volt.

Galéria->

Ökölvívó világbajnok

Ökölvívó világbajnok iskolánk volt tanulója!
2013. szeptember

Aranyérmet szerzett Szatmári Petra iskolánk volt tanulója a bulgáriai ifjúsági ökölvívó világbajnokságon. Német, ukrán és orosz ellenfeleket győzött le, utóbbit a döntőben. Nagy örömünkre ellátogatott iskolánkba, ahol beszámolt legfrissebb eredményeiről.

Gratulálunk és további eredményes szereplést kívánunk! Hajrá Petra!

Iskolánkban járt Szatmári Petra!->

Gemenci kirándulás

Környezetvédelmi szakköröseink kirándulása Gemencbe
2013. szeptember 26.

Az Iparkamara által a tavalyi tanévben meghirdetett ÖKO-verseny győzteseiként környezetvédelmi szakköröseink a Gemenci-kisvasúton való utazást nyertek. A győztes csapat tagjaihoz csatlakoztak az idei új szakkörösök, és közösen kirándultak Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében, játszottak a pihenőparkban, megmászták a magaslest, és bejárták a túraútvonalat. Megérezték az őszi erdő szépségét és kihelyezett táblákon pedig olvasták az őshonos növényekről és állatokról.

A programot szervezte Balatonné Sáfrány Erika tanítónő.

Galéria->

Hüllőkiállításon jártak a 3. és 4. osztályos napköziseink

Hüllőkiállításon jártak a 3. és 4. osztályos napköziseink
2013. szeptember 24.

A kiállításon krokodilt, kígyókat, teknősöket, madárpókot és még sok egyéb érdekes állatot láttunk. Nagy sikere a törpe nyuszinak, tengerimalacnak és a törpe hörcsögnek volt, mivel ezeket meg is simogathattuk. No meg a szelídített kígyót is. Gyönyörködhettünk a sok szép és különleges ásványban is. Másnap a gyerekek a napköziben nagy örömmel rajzolták le a kiállításon látott kedvenceiket.

A gyerekek kísérője Konkoly Rita napközis nevelő volt.

Galéria->

Művészeti szakköröseink munkája

Művészeti szakköröseink munkája
2013. szeptember / 3.tanítási hét

Az egész napos iskola délutáni programjainak kínálatából sok alsó tagozatos diákunkat vonzotta a kézműves technikákra építő művészeti szakkör. Az első foglalkozáson a színes ceruzáé, a vízfestéké és a ragasztóé, színes papíré volt a főszerep.

A művészeti szakkört Ábrahámné Tóth Edit tanítónő vezeti.

Galéria->

TeSzedd! / Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

TeSzedd! / Önkéntesen a tiszta Magyarországért!
2013. szeptember 14.

Több mint százezer önkéntes szedte a szemetet Magyarországon a TeSzedd!-napon. A harmadik alkalommal megszervezett akcióhoz iskolánk 21 tanulóval csatlakozott, akik lelkesen takarították az iskola körüli utcákat és a Kanális-töltést.

A programot iskolánkban Balatonné Sáfrány Erika tanítónő szervezte.

Galéria->
TeSzedd! honlap->

Akcióban az elsősök...

Akcióban az elsősök...
2013. szeptember / 2.tanítási hét

Legfiatalabb tanulóink napról-napra otthonosabban érzik magukat iskolánkban. Megismerkedtek az általános iskolások napirendjével, a tanórákon lelkesen követik a tanitónéniket a tudás birodalmába vezető úton. Néhányan otthon, többen pedig a napköziben töltik el a délutánt, készítik el a házi feladatukat.

Az első osztályosok napközis foglalkozásait Pásztorné Horváth Izabella tanítónő vezeti.

Galéria->

Tanévnyitó ünnepély

Tanévnyitó ünnepély
2013. augusztus 30.

Az óvodáinkból érkező elsősök verssel köszöntötték az iskolát. Tanáraink, diákjaink, vendégeink és a megjelent kedves szülők előtt Osztrogonácz József igazgató úr hivatalosan is megnyitotta a 2013/2014-es tanévet. Ünnepi beszédében felsorolta az induló tanévre vonatkozó legfontosabb változásokat, többek között a 8-16 óráig programokat kínáló egész napos iskolát.

Az ünnepi műsort betanította Balatonné Sáfrány Erika tanítónő, előadták a 4.osztályos tanulók.

Galéria->

Tankönyosztás

Változás a tankönyosztás rendjében
2013. augusztus 27.

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!

A tankönyvcsomagok átvételére -a korábbi tájékoztatástól eltérően- az első tanítási napon kerül sor. A változtatásra az oktatási államtitkárság utasította az iskolákat. A tankönyvek átvételével tehát most a héten semmi teendő nincsen, azt az első tanítási napon kapják meg a gyerekek.
Megértésüket köszönjük!

Szent István király és az államalapítás ünnepe

Kezdődik az iskola!
2013. szeptember 2.

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!

A tanévnyitó ünnepélyre augusztus 30-án pénteken délután 5 órakor kerül sor, ahol minden tanulónk megjelenésére ünnepi viseletben számítunk.
Az első tanítási nap szeptember 2-án hétfőn lesz. Iskolánk csengetési rendje megváltozott, a tanítás 8 órakor kezdődik.

Figyelmükbe ajáljuk:

Óperencia családi napközi Óperenciás nyári táborok