Szentistváni Szülők a Diákokért Egyesület adószám: 18363584-1-03 / Támogassa az iskolánkban folyó pedagógiai munkát és rendelkezzen adója 1 %-áról alapítványunk javára! Köszönjük!

Kedves Látogató!
Köszöntjük és kellemes barangolást kívánunk
intézményünk honlapján!
Nyitó oldalunkon
a 2014/2015-ös tanév híreit, aktualitásait és programjainak fényképes beszámolóit olvashatja.

Az iskola dolgozói

Tanévkezdésig

Tanévkezdésig
2015. július

A 2015/2016-os tanévre vonatkozó kötelező olvasmányok listáját és tanáraink által összeállított javasolt füzetcsomagok és tanszerek jegyzékét az alábbi oldalon folyamatosan bővítve tesszük közzé.
Strandolás, kirándulás és játék után felüdítő és pihentető az olvasás. Ismerj meg új világokat a könyvekből, mert olvasni jó! A könyvajánlóban további érdekes könyveket mutatunk be a nyári szünidőre. A jobb oldali képre kattintva elérhető Olvasás Portál hasznos és szórakoztató időtöltést kínál a számítógépet kedvelőknek.

Részletek... ->
Könyvajánló ->

Nyári ügyelet, ügyintézés

Nyári ügyelet, ügyintézés
2015. július 1 - augusztus 23.

A nyári szünidőben iskolánk titkárságán ügyeletet minden héten a szerdai napokon 8 és 12 óra között tartunk. Hivatalos ügyeiket telefonon vagy személyesen, kérjük, hogy a fent megjelölt időpontokban intézzék.
Az augusztus 20-i ünnepséggel és a tanévkezdéssel kapcsolatos információkat augusztus közepétől itt a honlapon olvashatják.

Diákjainknak a szünidőre szép nyarat, jó pihenést, aktív kikapcsolódást kívánunk!

Márkó-nap

Márkó-nap
2015. május 9.

A Márkó-napi rendezvényünkre meghirdetett "Szentistváni ízek" gasztronómiai verseny szakácsai már kora délután megkezdték a főzést az iskola udvarán felállított főzhelyeken. A délután négy órakor kezdődő műsorra érkezőket, már a pörköltek illata fogadta. A folklór műsorban felléptek a Templom utca horvátos óvodásai, iskolánk horvát néptánc szakkörösei és a Szentistváni Nyugdíjas Klub kórusa. Vendégünk volt a Tököli Délszláv Hagyományőrző Együttes, férfi kórusuk és a Kolo zenakar. Az estét a gasztrónomiai verseny eredményhirdetését és a vacsorát követően tíz óráig tartó táncház zárta.

Helyi csoportjaink fotói -> Tököli együttes fotói -> "Baja-Tököl futball meccs" fotói ->

TÁMOP 6.2.1 projekt

TÁMOP 6.2.1 projekt

A Társadalmi Megújúlás Operatív Program 6.1.2 Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok kialakítása című pályázat keretében iskolánkban komplex fejlesztés folyik. A Galériában a projekt keretében megvalúsult programok fotóit tekintheti meg.

A projekt iskolai koordinátora Barabásné Karácsony Erika és Konkoly Rita tanítónők.

Galéria ->

1848. március 15-i megemlékezés

1848. március 15-i megemlékezés
2015. március 13.

Ezen a péntek reggelen iskolánk tornacsarnokában tekintették meg diákjaink a 3.a osztályosok műsorát, melyben a nevezetes nap egy-egy helyszínét megelevenítve mutattak be történelmi helyzetképeket."

A szereplőket Balatonné Sáfrány Erika osztályfőnök készítette fel.

Galéria ->

Télbúcsúztató

Télbúcsúztató
2015. március 6.

Hagyományőrző rendezvényünkön a Bernhardt- és a Templom utcai óvodások érkeztek iskolaudvarunkba, hogy diákjainkkal együtt közös mondókával, tánccal űzzék el a telet és a betegségeket. A fiatalabbak saját kis kiszebábuikat feltűzték a telet jelképező kiszebáb szoknyájára. A ragyogó napsütéses, de erősen szeles időjárás ezúttal nem tette lehetővé a bábu elhamvasztását, így a „télbanya” vízzel való lelocsolása hozta el a természet megújulását.

Szervező a Templom utcai óvoda kollektívája volt. Köszönjük a munkájukat!

Galéria ->

Nyílt tanítási napok az első- és második évfolyamon

Nyílt tanítási napok az első- és második évfolyamon
2015. március 3-4.

Az intézményünkbe ellátogató vendégeknek lehetősége volt betekinteni kisiskolásaink mindennapjaiba. A jó hangulatú tanórákon a szülők láthatták, hogy gyermekeik hol tartanak a tananyag elsajátításában, az ovisok pedig régi, megkomolyodott pajtásaikat újra látva talán kedvet kaptak az ide való beiratkozáshoz.

Galéria ->

Szavalóverseny a felső tagozaton

Szavalóverseny a felső tagozaton
2015. március 2.

Az idei szavalóversenyen betegség miatt sajnos csak 18 diákunk tudta előadni az általa szabadon választott verset. A 7-8. osztályosok versenyében 1. Vidákovics Euniké, 2. Kárpáti Énok, 3. Mészáros Ramóna és Rózsa Levente. Az 5-6. osztályosok versenyében 1. Vidákovics Joel, 2.Nádai Gergő, 3. Szűcs Gréta és Pongó Alexandra. A Szülői Szervezet különdíjasa a 7-8. osztályból Tábori Bence, az 5-6. osztályból Görög Anna. A kategóriák győztesei képviselik iskolánkat a városi versenyen.
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a Szülői Szervezet támogatását!

Szervező Földiné Varga Katalin tanárnő volt.

Galéria ->

Szavalóverseny az alsó tagozaton

Szavalóverseny az alsó tagozaton
2015. február 25.

37 fő részvételével rendeztük meg az alsó tagozatos szavalóversenyt, melyen diákjaink egy-egy szabadon választott vers előadásával versenyeztek társaik és a zsűri előtt. Az 1-2. osztályosok versenyében 1. Sajti Eliza, 2. Vidákovics Johann, 3. Török Péter. A 3-4. osztályosok versenyében 1. Szász Dorina, 2. Vidákovics Lídia, 3. Darabos Beáta. A Szülői Szervezet különdíjasai az 1-2. osztályból Győrfi András, a 3-4. osztályból Pátrik Szilárd. A kategóriák győztesei képviselik iskolánkat a városi versenyen.
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a Szülői Szervezet támogatását!

Szervező Gyukity Márta tanítónő volt.

Galéria ->

Horvát nyelvet tanulók színházlátogatása

Horvát nyelvet tanulók színházlátogatása
2015. február 24.

A Pécsi Horvát Színház vendégszereplését nézhették meg horvátos tanulóink a Bajai Kultúrpalotában. A darab címe: Merre vagy Piroska? már önmagában garancia volt a kitűnő szórakozásra.

Szervező a Bajai Horvát Önkormányzat volt.

Galéria ->

Vancasko prelo

Vancasko prelo
2015. február 21.

Hatvanöt horvát nyelvet tanuló diákunk énekelte a hagyományos szentistváni Vancasko prelo megnyitóján a bunyevácok himnuszát. A paraszti népviseletbe öltözött diákjaink táncos műsorát a Bunjevacka Zlatna Grana hagyományőrző csoport követte, akik először egy magyar, majd egy bunyevác koreográfiát táncoltak. A bálban a délvidéki Gravia Band és a bajai Csabar zenekar húzta hajnalig a talpalávalót.

Galéria ->

Farsangi bál az alsó tagozaton

Farsangi bál az alsó tagozaton
2015. február 6.

A hagyományos farsangi bálunkra szinte minden kisdiákunk jelmezt húzott. Osztályonként vonultak fel a jelmezesek, és mutatták meg a szüleik kreativitását és kézügyességét dícsérő maskarákat. A jelmezes felvonulást bál és tombolahúzás követte. A szaladgálásban megfáradt, megszomjazott gyerekek az SzMK által szervezett büfében frissülhettek.

Galéria ->

Szép magyar beszéd -szépkiejtési verseny

Szép magyar beszéd -szépkiejtési verseny
2015. január 29.

A verseny helyezettjei az 5-6.évfolyamon: Bartos Eliza, Pongó Alexandra, Szűcs Gréta. Különdíjas Iskókovics Adél lett. A 7-8. évfolyam díjazottjai: Jaszenocics Noámi, Mészáros Ramóna, Sajdik Viktória. Különdíjas Mezző Bálint lett.

Szervező Lantos Kornélia tanárnő volt.

Galéria ->

Gazdagimnáziumi emlékülés

"Gazdagimnáziumi emlékülés
2014. november 27.

A népfőiskola alapításának 100. évfordulójára előadásokkal vártuk az érdeklődőket. Dr. Molnár János, nyugalmazott főiskolai tanár Szentistvánon 1914-ben alapított első magyar népfőiskola történetéről, Jász Anikó, könyvtáros a Belosics Bálint, a népfőiskola megalapítójának életéről, Gugán Antal közművelődési szakember pedig a szentistváni Gazdagimnáziumi esték rendezvénysorozat elmúlt tíz évéről tartott vetítéssel színesített előadást.

Galéria ->
Bajai Televízió honlapján megjelent cikk ->

Mozdulj velünk!

"Mozdulj velünk!" - játékos sportversenyek
2014. november 6.

Tizenharmadik éve rendezi meg az iskolánkban működő Szentistváni Diáksport Egyesület a "Mozdulj velünk!" játékos sportversenyt. Felső tagozatosaink mellett tagintézményeink -a csávolyi és felsőszentiváni iskolák- is képviseltették magukat egy-egy csapattal, így több mint száz versenyző állt rajthoz a különféle versenyszámokban. Terematlétika, ping-pong, sakk és kerékpáros ügyességi versenyeken mérték össze ügyességüket, rátermettségüket tanulóink. A versenyeken megéhezett, megszomjazott résztvevőket uzsonnával kínáltuk. Minden rajthoz álló gyerekünket logóval ellátott pólóval, a versenyszámok helyezettjeit éremjutalomban részesítettük.

Galéria ->
Díjazottak ->

Október 23-i megemlékezés

Október 23-i megemlékezés
2014. október 22.

Nyolcadik osztályosaink által előadott emlékműsorral tiszetelegtünk az 1956-os forradalom, Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca előtt, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt.

A műsort összeállította és betanította Földiné Varga Katalin tanárnő.

Alsó tagozatosaink hajókirándulása

Alsó tagozatosaink hajókirándulása
2014. október 16.

Csütörtök délelőtt alsó tagozatosaink a Bajai OKK Kft. és a Mahart Passnave közös szervezésében hajókiránduláson vettek részt. Külön buszokkal utazott 140 diákunk osztályfőnökeikkel a Türr István kilátóig, ahol még az eső eleredte előtt hajóra szálltak, majd egy órát töltöttek a vízen. A zuhogó esőben hajókáztak, a zárt illetve fedett utastérből figyelték az őszi gemenci ártér erdőjét, a Duna két partjának épített és természeti környezetét.

Galéria ->

Tanévnyitó ünnepély

A 13 vértanúra emlékeztünk
2014. október 6.

Október 6-án reggel az iskola tornacsarnokában emlékeztünk a kivégzett 13 vértanúra. A harmadik osztályosaink előadásában elevenedtek meg az 1848/49-es szabadságharc leverésének eseményei. A tábornokok arcképei előtt mécsesekkel tisztelegtünk, meghallgattuk utolsó szavaikat: "Mindig csak szolgáltam. És halálommal is szolgálni fogok. Forrón szeretett magyar népem és hazám, tudom megértik ezt a szolgálatot." (Aulich Lajos)

A műsort összeállította és betanította Balatonné Sáfrány Erika tanítónő.

Galéria ->

Kisállat bemutató

Kisállat bemutató
2014. október 3.

Az idei tanévben 35 diákunk hozta el az iskolába kedvenc háziállatát. Láttunk kutyákat, cicákat, tengeri malacot, hörcsögöt, nyuszit, papagájt, kecskét, tyúkocskát. Újdonságként megismerhettünk fűrjet és bárányt is. Legnagyobb kutyusunk Jólelkű Bella, egy német dog, legkisebb pedig egy hosszú szőrű csivava volt. Diákjaink bemutatták házi kedvenceiket, meséltek arról, hogyan gondozzák őket.

Szervező a Baracsiné Lábdy Ágnes tanárnő volt.

Galéria ->

Sportnap

Sportnap
2014. október 3.

A Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Magyar Diáksport Napja 2014. rendezvényhez kapcsolódva szerveztünk sportnapot. Alsó tagozatosaink a Bajaszentistváni Labdarúgó Klub focipályáján mozogtak: futottak és játékos ügyességi versenyeken vettek részt. A felső tagozatosaink távolugrás, medicin labda hajítás, játékos ügyességi verseny, kerékpáros ügyességi verseny, teremfoci, kosárra dobás versenyszámokban mérkőztek egymással.

Szervező a Szentistváni Diáksport Egyesület.

Galéria ->

Hulladékgyűjtés

Hulladékgyűjtés
2014. október 1.

A Diákönkormányzat őszi hulladékgyűjtési akcióján 9092 kg papírt gyűjtöttek diákjaink. Az alsó tagozatosok 4744 kg-ot, míg a felső tagozatosok 4348 kg-ot. A sok-sok papírhulladék pakolásában a hetedik és nyolcadik osztályosaink és több szülő is segített, az osztályok közötti versenyhez a hulladékot Ruska anyuka, Baracsiné Lábdy Ágnes tanárnő és Pető Ferenc tanár úr mérték.

Szervező a Csicsorné Polyák Judit DÖK-összekötő tanár volt.

Galéria ->

Konferencia a magyarországi horvát nyelvoktatásról

Konferencia a magyarországi horvát nyelvoktatásról
2014. szeptember 25-28.

Galéria ->

IKT-s projektórák a történelemtanításban

IKT-s projektórák a történelemtanításban
2014. szeptember

A történelem tantárgy tanítása, tanulása során különösen fontos szerepe van a szemléltetésnek. Az interneten elérhető digitális tartalmak bőséges lehetőséget nyújtanak arra, hogy az egyes történelmi korokra vonatkozóan bemutassák az akkor élt emberek életmódját, viseletét, szokásait, az uralkodó osztályok politikáját, hadviselését, stb. A történelem órák egy részében diákjaink csoportmunkában, számítógép segítségével dolgozzák fel a tananygot.

A tanórákat vezette Perlerné Bencsik Zsuzsanna tanárnő.

Galéria ->

Tanévnyitó ünnepély

Tanévnyitó ünnepély
2014. augusztus 29.

Negyedik osztályosaink adták a tanévnyitó ünnepély műsorát. Osztrogonácz József igazgató úr távollétében Gugán Antal igazgatóhelyettes nyitotta meg hivatalosan a 2014/2015-ös tanévet. Beszédében külön köszöntötte a kis elsősöket, és megköszönte szüleiknek, hogy a beiskolázáskor iskolánkat választották. A nyolcadikos diákjainkat arra kérte, hogy váljanak példaképpé, követhető, hiteles mintává a kisebbek számára.
Az új tanévhez jó egészséget, a szülőknek és a pedagógusoknak kitartást és türelmet, a diákjainknak sok örömet és sikereket kívánunk!

A műsort összeállította és betanította Ábrahámné Tóth Edit tanítónő.

Galéria ->

Tanszerek, füzetcsomagok

Tanszerek, füzetcsomagok

Tisztelt Szülők!

A tanszerek és füzecsomagok megvásárlásához szeretnénk Önöknek segítséget nyújtani a mellékelt dokumentummal, amelyben az alsó tagozaton tanítók összegyűjtötték a tanév megkezdéséhez szükséges felszerelések jegyzékét.

Tanszerek, füzetcsomagok jegyzéke ->

Tankönyvosztás

Tankönyvosztás
2014. augusztus 28-29.

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!

Megérkeztek a tankönyvek az iskolába, így ezen a héten csütörtökön és pénteken lehetőséget biztosítunk a tankönyvek átvételére, melynek helye az iskola könyvtára lesz.
Csütörtökön 8-17 óráig, pénteken 8-15 óráig várom Önöket a megrendelet tankönyvek átvételére.
A tankönytámogatott diákok szüleit kérem, hogy hozzák magukkal a jogosultságot igazoló dokumentumot, a többiek számára pedig a befizetett csekk bemutatása után tudom átadni a tankönyveket.

Papp Attila könyvtáros

Ballagás

Tanévkezdés
2014. szeptember 1.

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!

Lassan véget ér a szünidő és megkezdődik a a tanítás. A tanévkezdéssel kapcsolatos fontos dátumokat az alábbiakban vagy a mellékelt plakáton olvashatják:


Javítóvizsgák: 2014.08.26. kedd 8 óra.
Tanévnyitó ünnepély: 2014.08.29. péntek 17 óra.
Tankönyvosztás: 2014. szeptember 1-jén, az első tanítási napon.

A szünidő utolsó napjaira jó pihenést, az új tanévre jó eredményeket kívánunk mindenkinek!

Tájékoztató ->

Foci edzések

Foci edzések
2014. augusztus 22.

A Bozsik programban résztvevő focisták labdarúgó edzései minden korosztály számára augusztus 22-én pénteken 17 órakor kezdődnek a bajaszentistváni futballpályán.

Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány

Szent István napja - az államalapítás ünnepe

Szent István napja - az államalapítás ünnepe
2014. augusztus 20.

Az augusztus 20-án megrendezésre kerülő városi rendezvényen hagyományosan iskolánk diákjai adják az ünnepi műsort. A megemlékező, tiszteletadó műsort a leendő másodikosok néptánca színesítette. A Szüvellő együttes előadásában elhagzott továbbá egy kobzon kísért moldvai csángó népdal is. Gál József Baja-Belvárosi káplán szentelte meg az új kenyeret, melyet Fercsák Róbert alpolgármester úr szegett meg. Az ünnepséget a Szent István szobor megkoszorúzása zárta, melyen államalapító királyunk előtt közösen tisztelgett iskolánk és a Szülői Szervezet is.

A műsort összeállította és betanították Kollár Adrienn, Lantos Kornélia és Perlerné Bencsik Zsuzsanna tanárnők, közreműködött Földiné Varga Katalin tanárnő.

Galéria ->

Figyelmükbe ajáljuk:

Olvasas Portál
Elkészült iskolánk legújabb évkönyve
Óperencia családi napközi