Kedves Látogató!
Köszöntjük és kellemes barangolást kívánunk
intézményünk honlapján!
Nyitó oldalunkon
a 2012/2013.-as tanév aktualitásait és programjainak fényképes beszámolóit olvashatja.

Az iskola dolgozói

A 2012/2013-as tanév eseményei / A Bölcs Bagoly is a mi iskolánkba jár...!

Szent István király és az államalapítás ünnepe

Szent István király és az államalapítás ünnepe
2013. augusztus 20.

A városi ünnepséget hagyományosan a Szent István szobornak helyet adó téren rendezték. A városrész önkormányzati képviselőjének beszéde előtt iskolánk diákjai adtak ünnepi műsort.

A műsort összeállították és a diákokat betanították: Kollár Adrien, Lantos Kornélia és Perlerné Bencsik Zsuzsanna tanárnők, konferált Földiné Varga Katalin tanárnő.

Galéria->
Beszámoló Baja Város Honlapján->

Nyári felújítási munkák

Nyári felújítási munkák
2013. július

Az iskolánkat működtető Baja Város Önkormányzata nyári karbantartási-felújítási munkáinak keretében megkezdődött a B épület és a tornacsarnok vizesblokkjainak felújítása.

Galéria->

Indián tábor - Liptód

Indián tábor - Liptód
2013. július 29 - augusztus 4.

A Szülők a Szentistváni Gyermekekért Alapítvány támogatásával Liptódon szabadidős nyári tábor szerveztünk. A Jómadár Ifjúsági táborban lakó diákjaink programjairól Baracsiné Lábdy Ágnes tanárnő, Pető Ferenc és Gugán Antal tanár urak gondoskodtak.

Szervező Balatonné Sáfrány Erika tantítónő volt.

Galéria1-> Galéria2-> Galéria3-> Galéria4-> Galéria5->

Horvátországi táborozás

Horvátországi táborozás
2013. június 16-23.

19 diákunk Horvátországban, Pag-szigetén táborozott. Az egyhetes nyelvi képzéssel egybekötött tengerparti szabadidős táborban minden feltétel adott volt a gyerekek tanulásához, vakációs pihenéséhez.

Kísérő és horvát nyelvtanár Gugán Antal volt.

Részletes program-> Galéria1-> Galéria2-> Galéria3-> Galéria4->

Ballagás

Ballagás
2013. június 15.

Igazgató úr végzőseinket Hérekleitosz alábbi idézetével bocsátotta útjukra: "Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de mindig születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni."
A 7.osztályosok nevében Kárpáti Tirza köszönt el a ballagóktól. A búcsúbeszédet Hegedűs Alexandra mondta.

Köszönjük a 7.osztályosok szervező munkáját.

Galéria->

DÖk-nap

DÖK-nap
2013. június 14.

A tanév utolsó napjára szervezett programban szerepelt mesekönyv és állatplakát bemutató, angol mese előadás, ugrálóvár, bűvészbemutató és mini koncert.
Ezen a napon adta át DSE és a DÖK a kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak a jutalmakat, és rendeztünk kiállítást a megyei és országos versenyeken eredményesen szereplő tanulóink okleveleiből.

Szervező Csicsorné Polyák Judit DÖK-összekötő tanár volt.

Részletes program-> Galéria1-> Galéria2-> Galéria3-> Galéria4->

Bankett

Bankett
2013. június 13.

Végzőseink tanáraiktól az összenyithatós teremben megrendezett banketten búcsúztak. Egy szülő által írt verssel köszönték meg az iskola nyolc éves oktató-nevelő munkáját. Igazgató úr megköszönte a kedves szavakat, majd jó étvágyat kívánt a bőségtálakhoz.
A vacsora utáni buliban a zenét MC Josti (Nemes József) szolgáltatta.

Köszönjük a 8.osztályosok szüleinek szervező munkáját.

Galéria->

Napközis programok

Napközis programok
2013. június 10-13.

A tanév utolsó hetének délutánjaira tanítónőink nem adtak komoly házi feladatokat, így a napközis nevelők többféle szabadidős programmal kedveskedhettek tanulóinknak. Fagyizni voltak, két csoportunk a Déry-kertben, a negyedikesek pedig a Dömötör utcai játszótéren játszottak.

Kísérők: Barabásné Karácsony Erika, Gugán Antal, Hortiné Nagy Réka és Pásztorné Horváth Izabella voltak.

Galéria->

Egészségnevelési progam

Tantestületünk önkéntes munkája az árvízvédelemben
2013. június 8-9.

A Dunán levonuló rekord nagyságú árhullám elleni védekezésben iskolánk dolgozói többféle módon is részt vettek. A szolidaritás és a segítségnyújtás jegyében csatlakoztunk a városvezetés felhívásához és kollégáink társadalmi munkával járultak hozzá a Petőfi-sziget árvizvédelméhez. A galéria képein a szombati és vasárnapi "délelőttös műszak" látható, amely több ezer homokzsákot töltött meg.

Köszönjük munkájukat!

Galéria->

SoseVolt VersNap

SoseVolt VersNap
2013. június 1.

A Csizmazia Alapítvány a jövő ígéretes gyermekeiért hirdetett versmondó versenyt azzal a céllal, hogy a ma élő költőkre, írókra, azok munkásságára irányítsa a fiatalok figyelmét. Iskolánkat Vidákovics Naomi képviselte, aki Reménység díjat nyert.
Felkészítő: Lantos Kornélia tanárnő volt.

Gratulálunk!

A díjazott fotója->

Egészségnevelési progam

Egészségnevelési progam
2013.

Az egészséges életmódra nevelés részeként változatos tevékenységekkel mélyítették el ismereteiket tanulóink. Egyéni kiselőadások mellett csoportokban bővítették a témához kapcsolódó tudásukat.
A program lebonyolítója: Gyukity Márta tanítónő volt.

Jó egészséget!

Galéria->

TELEKOM labdarúgó diákolimpia országos döntő

TELEKOM labdarúgó diákolimpia országos döntő
2013. május 24-25.

Fonyódon rendezték meg a diákolimpia országos döntőjét a lányok III-IV. korcsoportjában. Lányaink Bács-Kiskun megye bajnokaiként küzdelmes meccseket vívtak és a 18.helyezést szerezték meg. A csapat tagjai: Ács Krisztina, Diczenty Bella, Hegedűs Alexandra, Jankovits Loretta, Kovács Bianka, Níevel Kíra, Novák Klaudia, Vidákovics Naomi.
Edző: Pető Ferenc tanár úr, kísérő Gugán Antal tanár úr volt.

Gratulálunk!

Galéria->

Anyák napi ünnepség az alsó tagozaton

Anyák napi ünnepség az alsó tagozaton
2013. május 16.

Alsó tagozatosaink közös ünnepi műsorral köszöntötték anyák napja alkalmából a színházteremmé alakított tornacsarokban anyukáikat és nagymamáikat. A megjelentek nagy-nagy szeretettel fogadták tanulóink táncos műsorát, ügyet se vetettek néhány félresikerült mozdulatra. A műsort összeállító és betanító tanítóink meghatottan nézték a virágátadás pillanatait.

Szerettel köszöntjük az édesanyákat és a nagymamákat!

Galéria->

Esély egyenlőségi nap

Esélyegyenlőségi nap
2013. május 14.

A Vakok Rehabilitációs Csoportja szervezésében egy látássérült fiatalember látogatta meg a negyedik osztályosainkat. Beszélt a vak emberek mindennapi életéről, bemutatta azokat az eszközöket és gépeket melyek az életüket segítik. Domonkos Dorina 4.a osztályos tanuló szerint "az előadás nagyon érdekes volt. Különösen a beszélő kütyük és számítógépek tetszettek."

Galéria->

A Bölcs Bagoly meglátogatta iskolánkat...

A Bölcs Bagoly meglátogatta iskolánkat...
2013. május 13.

A napközisek szorgos hétköznapjait váratlan esemény illetve jövevény pezsdítette fel hétfőn. Történt, hogy egy fülesbagoly az iskola udvarán álló fát választotta pihenő helyéül. A bölcs bagoly alkalmasabb helyet nem is választhatott volna ahhoz, hogy napköziseink testközelből szemlélhessék meg a rájuk ügyet sem vető madarat.

A galériában a fotók mellett mintát is talász origami bagoly hajtogatására.

Galéria->

Kajak-kenu és sárkányhajó bemutató

Kajak-kenu és sárkányhajó bemutató
2013. május 13.

A Bajai Vízisport Klub tagjai iskolánkban jártak. A kajak-kenu és a sárkányhajózás népszerűsítésére szervezett programra hajókkal és ergométerrel települtek ki. Diákjaink kipróbálhatták a vízisportok mozdulatait, megmérhették erejüket és kitartásukat, és információkat szerezhettek a klub tagjaitól az edzésekről és a versenyekről.

Köszönjük a bemutatót!

Galéria->

TELEKOM labdarúgó diákolimpia megyei döntő

TELEKOM labdarúgó diákolimpia megyei döntő
2013. május 11.

Kecskeméten rendezték meg a diákolimpia megyei döntőjét a lányok III-IV. korcsoportjában. Lányaink mindhárom mérkőzésüket megnyerték, ezzel ők lettek Bács-Kiskun megye bajnokai 2012/2013-as tanévben. A csapat tagjai: Ács Krisztina, Diczenty Bella, Hegedűs Alexandra, Jankovits Loretta, Kovács Bianka, Níevel Kíra, Novák Klaudia, Vidákovics Naomi.
A labdarúgó torna legjobb játékosa Jankovits Loretta lett.

Gratulálunk!

Eredmények és galéria->

Öko-s Kos kalandjai a nagyvilágban

„Öko-s Kos kalandjai a nagyvilágban” c. vetélkedősorozat díjátadója
2013. május 10.

V. ÖKO-Napon került sor a verseny eredményhírdetésére melyen iskolánk 8 csapata vett részt. A 3-4. osztályosok versenyében a Görög Anna, Izsák Lea, Markó Veszta, Szász Ádám összetételű csapat a 3. helyen végzett. Győztesként kerültek ki az 5-6. osztályosok kategóriában a Novák Noémi, Csilics Borbála, Kerschner Roxána és Csordás Csenge, illetve a 7-8. osztályosok között Nagy Bettina, Huber Nikolett, Kárpáti Tirza és Topálszki Nikolett összeállítású csapataink.
Felkészítő Balatonné Sáfrány Erika tanítónő volt.

Gratulálunk!

Komplex tanulmányi verseny

Komplex felsős tehetséggondozó verseny
2013. április

Az Apáczai Kiadó Komplex felsős tehetséggondozó versenyére az idei tanévben iskolánk három tanulója nevezett. A „Barátaink az állatok” témájú három levelező forduló után a legjobb 50 diák részvételével került a döntő Budapesten megrendezésre. Ignácz Melissza 6.a 2.helyezést, Kárpáti Énok 5.a 8.helyezést ért el.
Felkészítő: Lantos Kornélia tanárnő volt.

Gratulálunk!

A díjazottakat és a döntő feladatsorait az alábbiakban tekintheti meg!->

Papírgyűjtés

Papírgyűjtés
2013. május 2.

A Diákönkormányzat szervezésésében az idén tavasszal is hulladékgyűjtést szerveztünk, melynek bevételét diákprogramokra fordítjuk. Az iskolaépületek közötti téren vártuk diákjaink által begyűjtött, szétválogatott és összekötözött papírhulladékot. A több tonnányi papír megmozgatásában tanáraink és a kedves szülők is segítettek.
Szervező Csicsorné Polyák Judit a Diákönkormányzat munkáját segítő tanárnő volt.

Köszönjük!

Galéria->

Markó-nap

Markó-nap
2013. április 27.

Hagyományos Markó-napi rendezvényünkön horvát nyelvű szent misével, bunyevác kultúrális műsorral és Ádám Péter fotókiállításával vártuk vendégeinket. Az iskolaudvaron megrendezett "Szentistváni ízek" gasztronomómiai versenyen 210 vendék számára főttek-sültek az ételek. A programot a Csabar zenekar éjfélig tartó tánzháza zárta.
Szervező Gugán Antal tanár úr volt.

A részletes programot az alábbiakban tekintheti meg.->
Galéria->

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny
2013. április 22.

A közös rendőr- és tűzoltónapi majális keretében zajlott a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny idei döntője, ahová iskolánk csapata a térségi verseny győzteseként érkezett. A baleset- és óvásmentes versenyen végül az általános iskolások között a nyíregyházi, a kiskunmajsai és a békésszentandrási iskolák csapatai mögött a negyedik helyezést érték el diákjaink.
Versenyző csapatunk tagjai: Fábián Patrik 7.b, Kárpáti Énok 5.oszt.,Nádai Bence 8.oszt., Tábori Erik 8.oszt. és Tóth Dávid 7.b. Felkészítő Balatonné Sáfrány Erika tanítónő volt.

Gratulálunk!

A verseny részletes leírását az alábbiakban tekintheti meg.->

Sulihívogató 2013.

Sulihívogató 2013.
2013. április

Kedves Szülők!
Várjuk Önöket és gyermeküket iskolánkba.
A beiratkozás időpontja: 2013. április 8-9. naponta 7.30 – 17.30 óra között a „B” épület igazgatóhelyettesi irodájában.

Az iskolaválasztáshoz részletes információkat az alábbi dokumentumban talál.->
A BKMK tájékozatóját az általános iskolai körzetek kijelöléséről itt olvashatja.->

Húsvéti játszóház

Húsvéti játszóház
2013. március 27.

A tavaszi szünet előtti utolsó délutánra az alsós napközis nevelők játszóházat szerveztek. A kisebbeknek az ebédlőben kézműves programokat, a nagyobbaknak filmvetítést kínáltak. A bulihangulatról a gyerekek rágcsálnivalókkal gondoskodtak.

Galéria->

Március 15-i megemlékezés

Március 15-i megemlékezés
2013. március 14.

Nemzeti ünnepünk alkalmával iskolánk tornacsarnokában a 2.a és a 4.a osztályok közös műsorával ünnepeltünk. Felkészító tanárok: Gyukity Márta és Ábrahámné Tóth Edit .

Galéria->

Szavaló verseny a felső tagozaton

Szavaló verseny a felső tagozaton
2013. március 11.

A díjazottak az 5. és 6. osztályosok között: 1. Vidákovics Euniké 6.a, 2. Kárpáti Énok 5.a, Mezző Bálint 6.a.
Különdíjas: Pálmai Marcell 6.a és Szalai Viktória 5.a.
A 7. és 8. osztályosok között: 1. Vidákovics Naomi 7.a, 2. Kárpáti Tirza 7.a, 3. Vidákovics Ráchel 7.a és Melcher Milla 8.a.
Különdíjas: Tóth Tamara 7.b.
Szervező Földiné Varga Katalin tanárnő.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Télbúcsúztató

Télbúcsúztató
2013. március 8.

Télbúcsúztató rendezvényünkön Rózsa Ágnes óvonő által szervezett műsorral próbáltuk elűzni a telet és köszönteni a közelgő tavaszt.

Galéria->

Farsang Kupa teremlabdarúgó torna

Farsang Kupa teremlabdarúgó torna
2013. március 1.

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a DSE a Farsang Kupa teremlabdarúgó tornát. Hat csapat szállt harcba a legjobbnak járó kupáért. Helyezettek: 1. Speciális Iskola, 2. Sugovica Ált.Isk. és Sportiskola, 3. Szentistváni Általános iskola.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Galéria->

Szavaló verseny az alsó tagozaton

Szavaló verseny az alsó tagozaton
2013. február 21.

A sok-sok gyönyörű szavalat díjazottjai az 1. és 2. osztályosok között: 1. Vidákovics Lídia 1.b, 2. Szász Dorina Anna 2.b, 3. Darabos Beáta 1.a.
Különdíjas: Dóra Nimród 2.b.
A 3. és 4. osztályosok között: 1. Nádai Gergő 4.b, 2. Varga Dominik 4.b, 3. Vidákovics Viktor 3.a.
Különdíjas: Szűcs Gréta 4.b.
Szervező Ábrahámné Tóth Edit és Gyukity Márta tanítónők.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Galéria->

Vancaško prelo

Vancaško prelo
2013. február 16.

A szentisváni préló műsorában iskolánk horvát nyelvet tanuló diákjai léptek fel. A táncokat betanította Csicsorné Polyák Judit tanárnő. Hagyományőrző táncot a csávolyi tánccsoport adott elő. A hajnalig tartó mulatságon a Gravia Band és a Čabar együttes zenélt. Szervező Osztrogonácz József igazgató úr.

Galéria->

TITOK angol verseny

TITOK angol verseny iskolai fordulója
2013. február 7.

A verseny helyezettjei:
Az 5.évfolyamon: 1. Haris Norbert 5.a, 2. Kárpáti Énok 5.a, 3. Bakai Panna 5.a és Mészáros Ramóna 5.a.
Az 6.évfolyamon: 1. Mezző Bálint 6.a, 2. Vidákovics Ralf 6.a, 3. Rácz Mariann Fanni 6.a.
Az 7.évfolyamon: 1. Hambalkó Dalma 7.a, 2. Tóth Dávid 7.a, 3. Topálszki Nikolett 7.a.
Az 8.évfolyamon: 1. Gál Andrea 8.a, 2. Bartos Eszter 8.a, Hambalkó Dalma 8.a, Taskovics Péter 8.a, 3. Melcher Milla 8.a.
Szervező Perlerné Bencsik Zsuzsanna tanárnő.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Farsangi bál az alsó tagozatosoknak

Farsangi bál az alsó tagozatosoknak
2013. február 1.

A jelmezes farsangi bálat a napközis nevelők szervezték, a bál büféjét a Szülői Szervezet biztosította. A jól sikerült rendezvényen sok ötletes jelmez, mesefigura mutatta meg magát.

Galéria->

Együttműködési megállapodás

Szorosabbra fűzött kapcsolat
2013. január 26.

Együttműködési megállapodást kötött iskolánk a labini (Horvátország) Ivo Lola Ribar Általános Iskolával. A szerződést Osztrogonácz József és Miro Alilovic igazgatók írták alá a városházán. A megállapodással a két intézmény között fenálló több mint 10 éves kapcsolatot kivánjuk szorosabbra fűzni.

Az aláírt dokumentum fotóját itt tekintheti meg.->
Az aláírásról a Bácskai Napló január 31-i számában megjelent tudósítást itt olvashatja.->

Jutalmazott diákok

Szép magyar beszéd verseny
2013. január 10.

A verseny helyezettjei a 5. és 6. évfolyamon: 1. Kárpáti Énok 5.a, 2. Mezző Bálint 6.a, 3. Mészáros Ramóna 5.a.
Különdíjas: Sajdik Viktória 6.a.
A 7. és 8. évfolyamon: 1. Kárpáti Tirza 7.a, 2. Melcher Milla 8.a, 3. Vidákovics Naomi 7.a.
Különdíjas: Abari Sándor 7.b.
Kárpáti Tirza 7.a a megyei versenyen 1. helyezést ért el.
Szervező Lantos Kornélia tanárnő.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

A jutalmazott diákok fotóit itt tekintheti meg.->

TITOK történelmi verseny

TITOK történelmi verseny iskolai fordulója
2013. január 6.

A verseny helyezettjei:
Az 5.évfolyamon: 1. Rózsa Levente 5.a, Illés Balázs 5.a, Kárpáti Énok 5.a.
Az 6.évfolyamon: 1. Vidákovics Ralf 6.a és Ignácz Melissza 6.a, 2. Mezző Bálint 6.a, 3. Rácz Mariann Fanni 6.a.
Az 7.évfolyamon: 1. Tóth Dávid 7.a, 2. Kárpáti Tirza 7.a és Lackner Róbert 7.b, 3. Abari Sándor 7.b.
Az 8.évfolyamon: 1. Rajnai Jonatán 8.a, 2. Nádai Bence 8.a, Gál Andrea 8.a.
Szervező Perlerné Bencsik Zsuzsanna tanárnő.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Körzeti úszóverseny

Körzeti és megyei úszóverseny
2012. december - 2013. január

Diákjaink eredményei: 50 m mell 2. Jágity Vanessza 5.a , 100 m mell 1. Diczenty Bella 7.a, 1. Hegedűs Ármin 6.a, 100 m hát 2. Hegedűs Ármin 6.a.
A megyei úszóversenyen 100 m mellen Diczenty Bella 7.a 1. helyezést ért el.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

11. Szentistvánkupa teremlabdarúgó torna

11. Szentistvánkupa teremlabdarúgó torna
2012. december 20-22.

A DSE szervezte nyílt teremlabdarúgó tornára 15 csapat nevezett. Örömteli a vidéki csapatok (Bátaszék, Csávoly) jelentkezése.
A háromnapos tornát a Bátaszék csapata nyerte meg.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Galéria->

Bunyevác Anyák napja

Bunyevác Anyák napja
2012. december 15.

December második hétvégéjén a bunyevácok az édesanyákat ünneplik. Az alvégi Citaonicában megtartott ünnepségen intézményünk diákjai versekkel és dalokkal köszöntötték a megjelent édesnyákat és nagymamákat. Felkészítő Csicsorné Polyák Judit tanárnő.

Galéria->

Csengettyű Kupa

VI. Csengettyű Kupa - teremlabdarúgó torna
2012. december 14.

A nyolcadik alkalommal megrendezett teremlabdarúgó tornán iskolánk dolgozói illetve szülői, a Templom utcai és a Bernhart Sándor Utcai Óvodák közös szülői , továbbá diákjaink csapatai mérkőztek meg egymással a vándorserlegért. A kupát a felső tagozatos apukák nyerték el. A női mérkőzések aranyérmese az egyik diáklány csapat lett. A tornát a DSE és a SzMK által szervezett közös vacsora zárta.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Galéria->

Gazdagimnáziumi előadások

Gazdagimnáziumi előadások
Málik Zoltán lótenyésztési felügyelő: „A lovak és a lótenyésztés története”

2012. december 10.

Gazdagimnáziumi előadássorozatunkat a szentistváni lovasok és lótenyésztők színvonalas előadása zárta. Az előadás része volt a Magyar Vágta rendezvénysorozat filmarchivumából való vetítés, melyet Németh László, a Vágta ezüstérmese kommentált. Szervező Gugán Antal tanár úr.

Galéria->

Horvát nemzetiségi nap

Horvát nemzetiségi nap
2012. december 7.

117 diák részvételével horvát nyelvi vetélkedőt szerveztünk. A tornacsarnok adott otthont a versenyeknek és a kísérő rendezvényeknek. A gyerekek szórakoztatásában közreműködött a dusnoki Dusenici tánccsoport és a helyi Čabar együttes. Szervező Batinkov Mária, Csicsorné Polyák Judit és Gugán Antal voltak.

1. helyezést értek el a 4.b osztályból: Farkas Dominika, Horváth Tímea, Szabó Adrián, Varga Dominik.
1. helyezést értek el a 6.a osztályból: Mezző Bálint Ferenc, Taskovics Marina, Zsilinszki Nikolett.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Galéria->

CsŐsz Kupa

CsŐsz Kupa - fiú teremlabdarúgó torna
2012. november 30.

A DSE szervezte tornát az MNÁMK csapata nyerte.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Galéria->

CsŐsz Kupa

CsŐsz Kupa - leány teremlabdarúgó torna
2012. november 29.

A DSE szervezte tornát a Szentistváni Általános Iskola I. csapata nyerte.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Galéria->

Gazdagimnáziumi előadások

Gazdagimnáziumi előadások
Dr. Hegedűs Tibor csillagász: „Brazíliai csemegék - a Csillagászati diákolimpia Rióban”

2012. november 26.

Képekkel illusztált beszámoló hangzott el a fejlődő országok diákjai számára rendezett csillagászati diákolimpiáról, ahol a Magyarországot képviselő csapat kisérője Dr. Hegedűs Tibor volt. Sok érdekességet láttunk és hallottunk a déli égboltról, a dél-amerikai kontensen való utazásról és diákok által megoldott feladatokról. Szervező Gugán Antal tanár úr.

Galéria->

Mesemondó verseny a felső tagozaton

Mesemondó verseny a felső tagozaton
2012. november 22.

A verseny díjazottjai az 5. és 6. évfolyamon: 1. Boros Roland Tamás 6.a, 2. Vidákovics Euniké 6.a, 3. Ignácz Melissza 6.a és Mezző Bálint 5.a.
Különdíjas: Rózsa Levente 5.a.
A 7. és 8. évfolyamon: 1. Vidákovics Ráchel 7.a, 2. Vidákovics Naomi 7.a, 3. Abari Sándor 7.b.
Különdíjas: Ács Krisztina 8.a.
Szervező Lantos Kornélia tanárnő.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Galéria->

Gazdagimnáziumi előadások

Gazdagimnáziumi előadások
Dr. Molnár János nyugalmazott főiskolai docens: „Baja és a Latinovicsok”

2012. november 19.

A Latinovics család történetéről és bajai vonatkozásairól hangzott el képekkel illusztrált beszámoló. Szervező Gugán Antal tanár úr.

Galéria->

Mesemondó verseny az alsó tagozaton

Mesemondó verseny az alsó tagozaton
2012. november 15.

A verseny díjazottjai az 1. és 2. évfolyamon: 1. Szász Dorina 2.b, Vidákovics Lídia 2.a, 3. Révész Kinga 2b. és Rózsa Botond 2.b .
Különdíjas: Darabos Beáta 1.a.
A 3. és 4. évfolyamon: 1. Nádai Gergő 3.a, Mészáros Anna 3.a, 3. Szűcs Gréta 4.a.
Különdíjasok: Görög Anna 3.a és Varga Dominik 4.a.
A városi mesemondó versenyen Szász Dorina 2.b osztályos tanuló 2. helyezést ért el.
Szervező Kollár Adrienn és Balatonné Sáfrány Erika tanítónők.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Galéria->

Gazdagimnáziumi előadások

Gazdagimnáziumi előadások
Ribár Ágnes: „Egészséges életmód, egészséges táplálkozás

2012. november 12.

Az előadó a modern kor emberének életmódjáról, annak káros hatásairól beszélt. A közönség sok-sok kérdésére válaszolt, gyakorlati életvezetési tanácsokat, praktikus konyhai tippeket, mozgással kapcsolatos lehetőségeket adott. Szervező Gugán Antal tanár úr.

Galéria->

Márton nap

Márton nap
2012. november 9.

Óvodásaink és alsó tagozatos diákjaink számára szerveztünk lampionos felvonulást. A tornacsarnokban Mihálovics Ferenc és a fölvégi Danubia Táncsoport táncházban mozgatta meg a gyerekeket. Sok szülő és diákjaink kisebb testvérei is bekapcsolódtak a programba. Szervező Gugán Antal tanár úr.

Galéria->

Halloween nap

Halloween nap
2012. október 25.

Az őszi szünet előtti utolsó délutánon különleges kézműves programokkal kedveskedett a napközis munkaközösség diákjainknak. Tökfaragás, boszorkány készítés, papír denevérek röptetése volt a programban.

Galéria->

Szüreti bál a felső tagozaton

Szüreti bál a felső tagozaton
2012. október 19.

A felső tagozatos diákjaink a szüreti bálat diszkóként ünnepelték. A jó hangulatú rendezvényen szinpátia szavazást tartottak, míg a büféről a Szülői Szervezet gondoskodott.

Galéria->

Szüreti bál az alsó tagozaton

Szüreti bál az alsó tagozaton
2012. október 19.

Az alsó tagozatosaink szüreti báljának vendége és hangulatfelelőse a bajai Bácska Banda zenekar volt, melyet a Szentistváni Szülők A Diákokért Egyesület támogatásával tudtunk meghívni. A táncházban a kicsik vezetés mellett közösen táncoltak. Üdítőröl, süteményről a Szülői Szervezet gondoskodott

Galéria->

Rendkívüli történelem óra

Rendkívüli történelem óra
2012. október 19.

Az október 23-i rendezvényeink immár hagyományos programja a bajai veteránok, Rutay István nyugalmazott ezredes és Schmidt István nyugalmazott rendőr alezredesek találkozása diákjainkkal, akik a 8. osztályosoknak rendhagyó történelem órát tartottak és beszámoltak az 55 évvel ezelőtti eseményekről. Szentistvánon is tartottak megemlékezést a templom mellett található hősi emlékműnél, ahol diákjaink adtak emlékműsort. Az ünnepség koszorúzással ért véget.

Galéria->

Tanulmányi kirándulás Budapestre

Tanulmányi kirándulás Budapestre
2012. október 13.

Balatonné Sáfrány Erika tanítónő szervezésében a 3.a osztály Budapestre látogatott. A programban a Parlament és a Néprajzi Múzeum megtekintése szerepelt.

Aradi vértanuk emléknapja

Aradi vértanuk emléknapja
2012. október 5.

Osztályprogram keretében emlékeztünk a szabadsáharc Aradon kivégzett tábornokaira. Saját készítésű plakátjainkkal az iskolai faliújságnál tisztelegtünk történelmünk e szomorú eseménye előtt.

Galéria->

Kisállat bemutató

Kisállat bemutató
2012. október 4.

„Az állatok világnapja” alkalmából immár hagyományossá váló programja iskolánknak, hogy tanulóink elhozhatják és bemutathatják házi kedvenceiket. Kutyák, cicák, kis kecske, nyúl, kakas, ékszerteknős, fehér egér, hörcsög és számtalan további háziállat volt az iskolaépületek közötti tér vendége a nagy sikerű délutánon. Szervező Baracsiné Lábdy Ágnes tanárnő.

Galéria->

Népmese napja

Népmese napja
2012. október 1.

A Szentistváni Nyugdíjas Klub két tagja- Haller Jánosné és Rózsáné Bodó Edit-, gyakorló nagymamaként meséltek alsó tagozatos diákjainknak. A régi, hagyományos mesélés elvarázsolta a kicsiket.
Köszönjük a Szentisváni Nyugdíjas Klubnak és Gugán Antal tanár úrnak a szervezést!

Galéria->

Retro party

Retro party
2012. október 20.

A Szülői Szervezet rendezte az őszi retro partyt, melyen a zenét Nemes József szolgáltatta. A bál bevételét diákprogramok támogatására fordítják.

Köszönjük a szervezők munkáját és minden kedves szülőnek, hogy a báli belépővel iskolánkat támogatta!

Horvát nyelvi megyei verseny, Bátya

Horvát nyelvi megyei verseny, Bátya
2012. október 19.

A Bátyán megrendezett versenyen induló 20 diákunkból első helyezést ért el az 7.b osztályos alábbi összeállítású csapatunk: Lackner Róbert, Markó Károly, Németh Dániel, Novák Klaudia, Tóth Tamara.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Papírgyűjtés

Papírgyűjtés
2012. október 11.

A környezettudatos nevelés egyik fontos eleme a szelektív hulladékgyűjtés meghonosítása. A hulladékkezelés egyik formája a közösségi papírgyűjtés. Az idei tanévben a Csicsorné Polyák Judit tanárnő vezette Diákönkormányzat szervezte hulladékgyűjtésen rekord mennyiségű papírt hordtak össze diákjaink. A papírhulladékért kapott pénzből a könyvjutalmak megvásárlását támogatjuk.

Köszönjük a diákok, a tanárok és a szülők aktív részvételét és segítségét a több tonnányi hulladék megmozgatásában!

Galéria->

Szüreti felvonulás

Szüreti felvonulás
2012. október 11.

A 3. Bajai Újborünnephez kapcsolódva a szentistváni városrész is megmozdult: lovaskocsikkal, zenekarral , táncosokkal kísértük a Petőfi-szigetre a szüreti koszorút. Szervező Gugán Antal tanár úr.

Galéria->

Védőnő előadása

„Dohányzás és egészség” - a védőnő előadása
2012. október

Horváthné Galló Bettina védőnő hívta fel a 7. évfolyam diákjai figyelmét a dohányzás káros hatásaira. Interaktív előadásában a dohányzás szervezetünkre kifejtett hatásait mutatta be, majd válaszolt a gyerekek kérdésire.

Galéria->

Gemenci kirándulás

Gemenci kirándulás
2012. szeptember 27.

Az Iparkamara szervezésében megrendezett környezetvédelmi verseny jutalmaként nyert belépőket és kisvasútra való vonatjegyeket használták fel a környezetvédelmi szakkörösök a Balatonné Sáfrány Erika tanítónő által szervezett kiránduláson. Bejártuk a tanösvényt, kisvasútról megtekintettük a csodálatos őszi ártéri erdőt.

Diáksportnap

Diáksportnap
2012. szeptember 27.

„Mozogj legalább 2 órát! ” felhívásra iskolánk Diáksport Egyesülete és tantestülete közösen szervezte meg a sportprogramot. Minden diákunk kitartóan vett részt a sokszínű sportrendezvényen.

Galéria->

Mozdulj velünk!

„Mozdulj velünk!” - játékos sportvetélkedő
2012. szeptember 21.

Iskolánk Diáksport Egyesületének szervezésében diákjaink terematlétika (helyből távolugrás, kötélmászás, ingafutás, magasugrás, medicinlabda dobás), asztalitenisz és kerékpáros ügyességi versenyeken mérhették össze tudásukat, ügyességüket.

Galéria->

Tanévkezdés és évnyitó

Tanévkezdés és évnyitó
2012. augusztus 31.

A tanév kezdésekor az egyik legfontosabb feladat az órarendek elkészítése. Baracsiné Lábdy Ágnes tanárnő vállalta ezt a munkát.
Az évnyitó műsorát Ábrahámné Tóth Edit tanítónő szervezte, a hangosításról Papp Attila tanár úr gondoskodott.

Szent István és az államalapítás ünnepe

Szent István és az államalapítás ünnepe
2012. augusztus 20.

A városi nagy rendezvények közül az augusztus 20-i itt nálunk kerül megrendezésre. Lantos Kornélia és Perlerné Bencsik Zsuzsanna tanárnők állították össze és tanították be diákjainknak az ünnepi műsort.

Táborozás Németkéren

Táborozás Németkéren
2012. július 16-23.

A nyári szünidőben 42 tanulónk töltött egy hetet Németkéren. Balatonné Sáfrány Erika tanítónő szervezésében és Baracsiné Lábdy Ágnes tanárnő, Gugán Antal és Pető Ferenc tanár urak kíséretében sportprogramokkal, lovaglással, éjszakai túrákkal, fürdőzéssel, kézműves és kultúrális programokkal telt el ez a hét.
Várjuk a nyaralást jövőre is!

Galéria->