Szentistváni Szülők a Diákokért Egyesület adószám: 18363584-1-03 / Támogassa az iskolánkban folyó pedagógiai munkát és rendelkezzen adója 1 %-áról alapítványunk javára! Köszönjük!

Kedves Látogató!
Köszöntjük és kellemes barangolást kívánunk
intézményünk honlapján!
Nyitó oldalunkon
a 2015/2016-os tanév híreit, aktualitásait és programjainak fényképes beszámolóit olvashatja.

Az iskola dolgozói

Ügyelet a nyári szünetben

Ügyelet a nyári szünetben
2016. július-augusztus

Tisztelt Szülők!
A nyári szünetben iskolánk vezetése a szerdai napokon 8-12 óra között tart ügyeletet. Kérjük Önöket, hogy ügyintézéssel ezekben az időpontokban keressék kollégáinkat.

A vakáció idejére diákjainknak jó pihenést, kellemes nyarat kívánunk!

Határtalanul - horvát nyelvi tábor / Pag

Határtalanul - Könyves Kálmán nyomában / Pag
2016. július 3-10.

Kedves Szülők!
Az alábbi oldalakon a táborozók fényképes beszámolóit olvashatják, amit az Internetkapcsolat függvényében naponta próbálunk megjelentetni.
A táborozó csapat elindult haza, várható érkezés 5 órakor a TESCO parkolóba.

Kísérő Gugán Antal tanár úr.

Utazás és megérkezés -> 2. nap -> 3. nap -> 4. nap -> 5. nap -> 6. nap -> 7. nap ->
Csoportkép ->

Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő

Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő
2016. április 11.

A K&H Csoport tovább folytatja a fiatalok pénzügyi oktatását célzó kezdeményezését, és az idei tanévben ismét, immár hatodik alkalommal rendezi meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! játékos pénzügyi vetélkedőt általános iskolások számára. A többfordulós verseny célja, hogy minél fiatalabb korban megismertesse a gyerekeket a pénz világával, hogy felnőve képesek legyenek önálló, tudatos gazdasági döntéseket hozni.
A döntőbe jutott csapatunk tagjai: Darabos Beáta, Felső Odett, Kiss Gergő, Tátrai Dominik, Várda Szilvia. Gratulálunk és sok sikert kívánunk!

Felkészítő Balatonné Sáfrány Erika tanítónő volt.

Tovább a verseny weboldalára ->

Szavaló verseny a felső tagozaton

Nyílt napok, látogatható órák
2016. március 8-9.

Tisztelt Szülők!
A nagycsoportos óvodások számára közeleg az iskolaválasztás ideje. Elsősorban Önöknek hirdettük, de minden érdeklődő szülő számára látogathatóak az első és második osztályosaink tanórái. Kérjük, tekintség meg Sulihívogató kiadványunkat és tiszteljenek meg látogatásukkal március 8. illetve március 9-én a nyílt napjaink tanóráin.

Minden érdeklődőt szerettel várunk!

Sulihívogató ->
Nyílt napok látogatható órái ->

Szavaló verseny a felső tagozaton

Szavaló verseny a felső tagozaton
2016. február 25.

A szavaló versenyen 32 diákunk versenyezett egy-egy szabadon választott vers előadásával társaik és a zsűri előtt. A 7-8. osztályosok versenyében 1. Ács Míra (7.b), 2. Mészáros Ramóna (8.a), 3. Pongó Alexandra (7.b) és Szűcs Gréta (7.b) tanulók. Az 5-6. osztályosok versenyében 1. Nádai Bianka (6.b), 2. Szász Dorina (5.b), 3. Mészáros Maja (5.a) és Tóth Péter (6.a) tanulók. A Szülői Szervezet különdíjasa a 7-8. osztályból Rózsa Levente (8.a) , az 5-6. osztályból Mészáros Anna (6.b). A kategóriák győztesei képviselik iskolánkat a városi versenyen.
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a Szülői Szervezet támogatását!

Szervező Földiné Varga Katalin tanárnő volt.

Galéria ->

Szavaló verseny az alső tagozaton

Szavaló verseny az alső tagozaton
2016. február 24.

36 fő részvételével rendeztük az alsó tagozaton a szavaló versenyt, melyen diákjaink egy-egy szabadon választott vers előadásával versenyeztek társaik és a zsűri előtt. A költészet sokkal rendezettebb és ritmikusabb módon mutatja be a nyelvet, mint a próza. Ezek a technikák növelik a gyermek motivációs képességét, képzeletét, gondolkodását, érvelését és a világ megtapasztalását érzéki és esztétikus módon. A versek memorizálása megtornáztatja a gyermek mentális kapacitását, ezáltal nő a rugalmassága és az ereje is.
Az 1-2. osztályosok versenyében 1. Varga Barnabás (1.a), 2. Rácz Nikoletta (1.a), 3. Sámán Fruzsina (2.b) tanulóink. A 3-4. osztályosok versenyében 1. Vidákovics Lídia (4.b), 2. Sajti Eliza (3.a), 3. Bán Balázs (4.b) és Metzger Noémi (3.b) tanulóink. A Szülői Szervezet különdíjasai az 1-2. osztályból Kovecs-Vida Zoé (1.a) a 3-4. osztályból Darabos Beáta (4.a) és Bálint Andor (3.b). A kategóriák győztesei képviselik iskolánkat a városi versenyen.
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a Szülői Szervezet támogatását!

Szervező Ábrahámné Tóth Edit tanítónő volt.

Galéria ->

Vancasko Prelo

Vancasko Prelo
2016. február 20.

Zsúfolásig megtelt iskolánk tornaterme az idei Szentistváni prélóra. Osztogonácz József igazgató úr köszöntője előtt iskolánk horvát nyelvet tanuló diákjai bunyevác népviseletbe öltözve énekelték el a közönséggel együtt a bunyevácok "himnuszát", majd adtak elő horvát nyelven verseket, dalokat és népi táncokat. A hajnalig tartó mulatságban Halász László zenekara Tökölről és a Csabar zenekar húzta a talp alá valót. Köszönjük a rendezvény támogatóinak adományaikat!

A műsort betanította Csicsorné Polyák Judit tanárnő.

Galéria ->

Alsós farsang

Alsós farsang
2016. február 12.

A februári időszakot, a tél záró hónapot már megtölti a vígasság és jókedv. A farsangi időszak lényege a nevetés, és a színek. Jelentése, hogy vége a télnek, minden új életre fog kelni. Ebben az időszakban pihenjük ki a hosszú tél fáradalmait, melynek csúcspontja hagyományosan a karnevál, a farsangi jelmezes bál.
Farsangi bálunkra szinte minden kisdiákunk jelmezt húzott. Osztályonként vonultak fel a jelmezesek, és mutatták meg a szüleik kreativitását és kézügyességét dicsérő maskarákat. A jelmezes felvonulást bál és tombolahúzás követte. A szaladgálásban megfáradt, megszomjazott gyerekek az SzMK által szervezett büfében frissülhettek.

Köszönjük a Szülői Szervezet támogatását!

Galéria ->

Alsós farsang

Karácsony
2015. december 18.

A pécsi bábművész Komor László színháza az élőszínház és a bábszínház sajátos keveréke humorral átitatva. Kevés olyan művész van, aki színvonalas, tartalmas, gyermeknek és felnőttnek egyaránt kikapcsolódást és varázslatot jelentő műsorával járja az országot. Meseválasztásai fantasztikusak, gyönyörűen érthetően beszél, énekel, érti a gyerekek nyelvét, minden helyzetet kiaknáz, és hihetetlen módon mesél. Bábjai, eszközei ízlésesek. Karácsony közeledtével a”Varázscsengő” című előadásával kedveskedtünk az iskolánk minden diákjának.
A lebonyolítást a Szentistváni Szülők a Diákokért Egyesület nyertes közművelődési pályázata tette lehetővé.

Szervező Gugán Antal intézményvezető-helyettes volt.

Galéria ->

Csengettyű kupa - teremlabdarúgó torna

Csengettyű kupa - teremlabdarúgó torna
2015. december 18.

Tizenegyedik alkalommal rendeztünk a tanárok, a diákok és a szülők focicsapatai számára teremlabdarúgó tornát. Az öt csapat részvétel lebonyolított versenyen újdonságként minden csapatot egy iskolai dolgozó, egy-egy alsós és felsős apuka, egy lány focista és két fiú focista alkotott. Minden csapat egy a legutóbbi világbajnokságot megjárt ország nevét viselte. A tornán Dél-Afrika csapata (Ács Míra, Kárpáti Noel, Rózsa Levente, Illés István, Nuszpl Ádám, Gugán Antal) szerezte meg a győzelemért járó kupát.
A rendezvényt közös vacsora, Illés István apuka által főzött csülökpörkölt mellett jó hangulatú beszélgetés, a torna érdekes szituációinak elemzése, sok-sok vicc és humor zárta.

Köszönjük a Szülői Szervezet munkáját!

Galéria ->

Horvát nap

Horvát nap
2015. november 26.

A „Szentistváni horvát nemzetiségi nap” megrendezését Sztipán Grgity Krunoszláv bajaszentistváni költő emlékének szenteljük. A nemzetiségi nap résztvevői az iskola horvát nyelvet tanuló diákjai. Intézményünkben 136-an tanulnak horvát nyelvet. A programban játékos nyelvi vetélkedő, sorverseny, hangszer bemutató és táncház szerepelt.
A nyelvi vetélkedő célja, hogy a játékban résztvevő horvát nyelvet diákjaink figyelmét felhívja a nemzetiségi nyelvtanulás fontosságára. A vetélkedő nem elsősorban a tanulók nyelvtudását mérte, hanem lehetőséget biztosított arra, hogy a versenybe benevezett diákok játékos módon mérhessék össze horvát nyelvi intelligenciájukat, logikájukat és kutatási képességeiket.
Az összes résztvevőt megjutalmaztuk írószerekkel.
A táncházban bunyevác-horvát néptánc és népi kultúra iránti érdeklődést mélyítettük el diákjainkban. Fontos, hogy a gyerekek megismerjék a közösségi együttlét örömét és egy jó hangulatú foglalkozáson sajátítsák el a táncok alapjait. A táncok tanulása révén pedig fejlődik a ritmusérzék, a mozgáskoordináció.
Közreműködött a Csabar zenekar és Csicsorné Polyák Judit.

Szervezők az iskola horvát szakos pedagógusai voltak (Osztrogonácz József, Batinkov Mária, Csicsorné Polyák Judit, Gugán Antal).

Galéria ->

Mozdulj velünk!

Mozdulj velünk!
2015. november 19.

Sportdélutánunkon a diákok III. és IV. korcsoportban terematlétika (helyből távolugrás, magasugrás, akadályfutás, kötélmászás, medicinlabda dobás), asztalitenisz, kerékpáros ügyességi verseny és sakk sportágakban mérték össze tudásukat. A sportrendezvényen a Bajai Szentistváni Általános Iskola és két tagintézményének (Csávoly, Felsőszentiván) diákjai vettek részt. Minden versenyző Mozdulj velünk! logóval ellátott pólót kapott, a sportágak első három helyezettjei pedig érem jutalmazásban részesültek.
A jutalmazást a Szentistváni Diáksport Egyesület nyertes pályázata tette lehetővé.

Szervező a Szentistváni DSE volt.

Galéria ->

Alsós mesemondó verseny

Alsós mesemondó verseny
2015. november 19.

Alsós tanulóink mesemondó versenyén a mesélők előadásában a hangerő, a hangsúlyozás és a tempó mellett a mesék választását és a hallgató összbenyomását is értékelte a zsűri. A gyermekek a beszéd legváltozatosabb eszköztárát sajátíthatják el a népmesékből, ezért is bír nagy jelentőséggel diákjaink versengése a mesemondásban.
Az 1-2. osztályosok versenyében 1. Rácz Nikoletta 1.a, 2. Varga Barnabás 1.a, 3. Varga Elizabet 1.a lett. A 3-4. osztályosok versenyében 1. Vidákovics Lídia 4.b, 2. Darabos Beáta 4.a, 3. Mészáros Martina 4.b lett. A Szülői Szervezet különdíjasai az 1-2. osztályból Almádi Gergely 1.a, a 3-4. osztályból Sajti Eliza 3.a lett. A kategóriák győztesei képviselik iskolánkat a városi versenyen.
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a Szülői Szervezet támogatását!

Szervező a Siposné Borsay Mariann tanítónő volt.

Galéria ->

Agatics József teremlabdarúgó emléktorna

Agatics József teremlabdarúgó emléktorna
2015. november 16-18.

A teremlabdarúgó torna 12 éven keresztül viselte a CSŐSZ kupa nevet. Idén szomorú aktualitása volt a névváltoztatásnak. Október közepén ugyanis elhuny Agatics József (Batyi bácsi), aki hosszú évtizedeken keresztül volt a szentistváni labdarúgás kiemelkedő egyénisége, szervezője, mindenese. A rokonsággal egyeztetve változtattuk meg a torna nevét.

Első nap a III. korcsoportos fiúk mérték össze tudásukat. Résztvevő csapatok: Bácsbokod, GYAXI, Szent László ÁMK, Vaskút és a Bajai Szentistváni Általános Iskola két csapata. A tornát Vaskút csapata nyerte meg. .

Második nap a IV. korcsoportos fiúk mérkőztek. Résztvevő csapatok: Bácsbokod, Szent László ÁMK, Vaskút és a Bajai Szentistváni Általános Iskola két csapata. A tornát Vaskút csapata nyerte meg.

Harmadik nap a lányok versenyét bonyolítottuk le. Résztvevő csapatok: Madaras, Vaskút és a Bajai Szentistváni Általános Iskola két csapata. A tornát a Bajai Szentistváni Általános Iskola első számú csapata nyerte meg.

Szervező a Szentistváni DSE volt.

Galéria III. korcsoport fiúk ->
Galéria IV. korcsoport fiúk->
Galéria lányok->

Felsős mesemondó verseny

Felsős mesemondó verseny
2015. november 12.

A mesemondó versenynek rangja van, mintaadás, mintakövetés szempontjából is kiemelkedő jelentőséggel bír. A mesemondás gazdagítja a gyermek személyiségét, formálja esztétikai, erkölcsi érzelmeit, fejleszti az értelmi és anyanyelvi kommunikációs képességeit.
Felső tagozatos tanulóink a mesemondó versenyen egy-egy szabadon választott mese előadásával versenyeztek társaik és a zsűri előtt. Az 5-6. osztályosok versenyében 1. Mészáros Anna 6.b, 2. Tóth Péter (6.a), 3. Kárpáti Milla (5.a) és Ignácz Gergő (5.b) lett. A 7-8. osztályosok versenyében 1. Szűcs Gréta (7.b), 2. Kárpáti Énok (8.a), 3. Nádai Gergő (7.b) lett. A Szülői Szervezet különdíjasai az 5-6. osztályból Istókovics Adél (6.b) és Révész Kinga (5.a), a 7-8. osztályból Rózsa Levente (8.a) és Ginder Flóra (7.a) lettek. A kategóriák győztesei képviselik iskolánkat a városi versenyen.
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a Szülői Szervezet támogatását!

Szervező a Lantos Kornélia tanárnő volt.

Galéria ->

Hulladékgyűjtés

Hulladékgyűjtés
2015. október 19.

A DÖK (Diákönkormányzat) 2015. október 1-re osztályok közötti papírgyűjtési versenyt hirdet. Jutalmazzuk a legtöbb papírhulladékot hozó osztályt!

Már most kezdjétek gyűjteni a feleslegessé vált fekete-fehér és színes újságpapírt, szórólapokat, katalógusokat kartonpapírt, irodai papírhulladékot!

Szüreti bálak

Szüreti bálak
2015. október 16.

Az őszi időszak egyik kedvelt rendezvénye az alsó- és felső tagozoton megrendezett szüreti bál. Alsósaink számára a Bácska Banda húzta a talpalávalót, hogy a néptáncbemutatót követően táncházban mozgassa meg diákjainkat. A megfáradt táncosok a szülők által sok-sok finomsággal megrakottasztaloknál, a büfében evés-ivás közben pihenhettek. A felsősök DJ Josti által kevert zenékre,diszkóban mulattak.

Köszönjük a Szülői Szervezet támogatását és munkáját!

Galéria ->

Pályaválasztási kiállítás

Pályaválasztási kiállítás
2015. október 8.

A továbbtanulás előtt álló nyolcadik osztályosaink a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által szervezett bajai Pályaválasztási kiállításon jártak, ahol elsősorban a térség középfokú intézményeivel ismerkedhettek meg. A kiállító iskolák és cégek tájékoztatókkal, színes szóróanyagokkal, ajándéktárgyakkal várták az érdeklődőket. A rendezvényen színpadi kvízjátékok és a folyamatos tombolasorsolás szórakoztatta a közönséget, valamint szabadtéri tűzoltó járműbemutató is gazdagította a programot.

A diákok kísérője Perlerné Bencsik Zsuzsanna tanárnő volt.

Az aradi vértanúkra emlékezünk

Az aradi vértanúkra emlékezünk
2015. október 6.

A október 6-i megemlékezésre osztályaink plakátkészítéssel készültek. Az osztályfőnökök vezetésével a diákok 4-6 fős csoportjai készítették el plakátjaikat, majd az elkészült munkák az osztálytermek falára kerültek ki. Nyolcadik osztályosaink informatika órán digitális technikával is készítettek plakátokat.
Alsó tagozatosaink közösen főhajtással és mécses gyújtással tisztelegtek történelmünk e szomorú eseményének hősei előtt. Az megemlékező szöveget Kiss Gergő 4.a osztályos tanuló olvasta fel.

Galéria ->
Plakátjainkból ->

Kisállat bemutató

Kisállat bemutató
2015. október 2.

Az ide évben is nagy sikert aratott a házi kedvencek iskolai bemutatkozásának délutánja. Diákjaink segítő szüleikkel cicákat, kutyákat, nyuszikat, hörcsögöket, tengeri malacokat, házi szárnyasokat, csigákat, kis kecskét hoztak be a szemlére. A gondos gazdák a mikrofon mögé álltak és bemutatták kedvencüket, beszámoltak annak etetéséről,gondozásáról.

Szervező Baracsiné Lábdy Ágnes tanárnő volt.

Galéria ->

Magyar Diáksport Napja

Magyar Diáksport Napja
2015. szeptember 25.

A Magyar Diáksport Napján országszerte 777 iskolában, több mint 200 ezer 6-18 éves tanuló csatlakozott a programhoz. Bár az időjárás nem kedvezett nekünk -így a tornacsarnokban lehetett csak mozogni- diákjaink aktívan vettek részt a testnevelő kollégák és alsós tanítóink által összeállított játékos és ügyességi próbákon.

Galéria ->

Napközis programok

Napközis programok
2015. szeptember 25.

Az alsós napközis csoportok Mihály napi kézműves foglalkozást tartottak. Négy helyszínen négyféle őszi játék készült. Erika néninél kukorica színes papírból, festékpöttyökkel, szalaggal. Iza néninél sóliszt gyurmából állatkákat, Melinda néninél dióból, gyufaszálból hangszert és Rita néninél terményképet napraforgóból, kukorica magból.

Galéria ->

Iskolafogászat

Iskolafogászat
2015. szeptember 21.

2015. szeptember 21. hétfőn fogászati szűrővizsgálaton vesznek részt az ötödik és a hatodik évfolyamok tanulói. 8 órától a 6.a és a 6.b osztályokat, 9:30-tól az 5.a és az 5.b osztályokat várják a Kölcsey utcai Iskolafogászati rendelőben. A diákokat busszal visszük a rendelőhöz!
Kérjük az érintett tanulókat, hogy fogkefét hozzanak magukkal!

Tanévnyitó ünnepség

Tanévnyitó ünnepség
2015. augusztus 31. 17 óra

Megkezdődik a 2015/2016-os tanév, melynek ünnepélyes megnyitójára augusztus 31-én hétfőn délután 5 órakor kerül sor. Kérjük diákjainkat, hogy ünnepi viseletben érkezzenek! A kedves szülőket szeretettel várjuk.
Az első tanítási nap szeptember 1. kedd, normál munkarend szerint a tanítás reggel 8 órakor kezdődik.

Tanévkezdésig

Tanévkezdésig
2015. július

A 2015/2016-os tanévre vonatkozó kötelező olvasmányok listáját és tanáraink által összeállított javasolt füzetcsomagok és tanszerek jegyzékét az alábbi oldalon folyamatosan bővítve tesszük közzé.
Strandolás, kirándulás és játék után felüdítő és pihentető az olvasás. Ismerj meg új világokat a könyvekből, mert olvasni jó! A könyvajánlóban további érdekes könyveket mutatunk be a nyári szünidőre. A jobb oldali képre kattintva elérhető Olvasás Portál hasznos és szórakoztató időtöltést kínál a számítógépet kedvelőknek.

Részletek... ->
Könyvajánló ->

Figyelmükbe ajáljuk:

Mészáros Ramona 8.oszt.: Nem értem a világot (vers)
Olvasas Portál
Elkészült iskolánk legújabb évkönyve
Óperencia családi napközi