Szentistváni Szülők a Diákokért Egyesület adószám: 18363584-1-03 / Támogassa az iskolánkban folyó pedagógiai munkát és rendelkezzen adója 1 %-áról alapítványunk javára! Köszönjük!

Kedves Látogató!
Köszöntjük és kellemes barangolást kívánunk
intézményünk honlapján!
Nyitó oldalunkon
a 2017/2018-as tanév híreit, aktualitásait és programjainak fényképes beszámolóit olvashatja.

Az iskola dolgozói

Horvátországi táborozás

Horvátországi táborozás
2018. július 1-8.

Horvát nyelvet tanuló felső tagozatos diákjaink közül 25-en egy hetet töltenek Horvátországban Pag szigetén. Fényképes utibeszámolóinkat az alábbiakban tekintheti meg.

Kísérők: Gugán Antal tanár úr és Gugánné T. Ágnes tanárnő.

1.nap -> 2.nap -> 3.nap -> 4.nap -> Csapatselfiek -> 5.nap -> 6.nap -> 7.nap -> Tenger gyümölcsei ->

Tagintézmény-vezetői pályázatok

Tagintézmény-vezetői pályázatok
2018. április

A meghírdetett tagintézmény-vezetői állásokra beérkezett pályázatokat az alábbiakban olvashatja.

Felsőszentiván / Farkasné Bognár Magdolna Mária pályázata->
Felsőszentiván / Nemes Gábor pályázata->
Csávoly / Vancsura Jánosné pályázata->

Márton nap

Márton nap
2017. november 10.

Szeretettel várjuk a szentistváni diákokat, ovisokat és szüleiket pénteken a Márton napi rendezvényünkre. Hagyományőrző programjaink mellett libasímogatással, lampionos felvonulással, libazsíros kenyérrel és forró teával várunk minden kedves érdeklődőt! További részleteket a plakáton olvashatsz!

Plakát ->

Az Aradi Vértanúkra emlékeztünk

Az Aradi Vértanúkra emlékeztünk
2017. október 6.

1849. október 6-ra és nemzetünk kivégzett vértanúira emlékeztünk. Alsósaink mécsest gyújtva hajtottak fejet az áldozatok tablója előtt, míg felsőseink megemlékezése összekapcsolódott a Határtalanul pályázat erdélyi utazásának élménybeszámolójával.

Galéria ->

cím

Az "Én mesekönyvem" projekt zárója a 6. évfolyamon
2017. október 4.

Október 4-e az Állatok világnapja. Ehhez a naphoz kapcsolódott a hatodik osztályosok projektmunkája, ahol az állatok voltak a főszereplők. A tanulók két héten át készítették csapatokban a színes, rajzos meséiket, magyar, angol és horvát nyelven, melyeket csapatonként egy-egy mesekönyvben be is mutattak a többi érdeklődő tanulónak, szüleiknek, és tanáraiknak. A projekt részeként meghívókat is kellett készíteni, melyeket egy osztálytárs szüleinek át is kellett adni, meginvitálva a projektzáró rendezvényre. Itt a vendégkönyvekbe a csapatok dicsérő és elismerő szavakat kaptak munkáikra.

Most került sor az állatok témában meghirdetett versíró verseny eredményhirdetésére is. Antal Amina és Szűcs Viktória verse tetszett legjobban a zsűrinek, ők az oklevelek és ajándékok mellett, verseiket is felolvashatták diáktársaiknak.

Ezt követte a rajzverseny eredményhirdetése. A sok szép rajz közül nehéz volt kiválasztani a nyertes rajzokat! Alsó tagozatban Pásztor Andor, Kalányos Dorottya, Vidákovics Liza, Márkos Hanna, Almádi Gergely, Farkas Kitti, és Farkas Kíra rajzait díjaztuk.
A felső tagozatosoknál Vidákovics Viktor, Schaltz Emma, Szombati Helga, Sajti Eliza, Mészáros Martina, Vidákovics Lídia rajzai kerültek ki a faliújságra. Tanulóink az állatokkal kapcsolatban plakátokat is készítettek, amelyek szintén helyet kaptak a faliújságokon.

Az "Én mesekönyvem" projekt szervezője Lantos Kornélia és Vargáné Földi Katalin tanárnő volt.

Galéria ->

cím

Kisállatbemutató
2017. október 4.

A kisállat bemutató célja a felelős állattartásra való figyelemfelhívás. Tanulóink már előzőleg leadták a nevezésüket, hogy milyen állatot mutatnak be. Sorba jöttek állatkáikkal, és néhány mondatban bemutatták őket. Meséltek szokásaikról, gondozásukról, de elhangzottak kedves történetek is gazdi és állata életéből. Voltak kutyák, macskák, nyulak, tengeri malacok, hörcsögök, tyúkok, teknősök. A sok színes állatsereg az udvaron várakozott a gyerekek simogatása és érdeklődése közepette, amíg sorra nem kerültek. A hatalmas német dog mellett, akadt kis csivava is. A nyuszik békésen legeltek a gyerekek gyűrűjében. A teknősök a betonon mászkáltak, a hörcsögök közül, pedig volt, aki a saját labdáját hajtva szaladgált.

A kisállatbemutató szervezője Baracsiné Lábdy Ágnes tanárnő volt.

Galéria ->

Sportnap a Magyar Diáksport Napján

Sportnap a Magyar Diáksport Napján
2017. szeptember 29.

Iskolai sportnapunk célja a tanulók megmozgatása, mozgásos és társas élmények szerzése, a figyelem ráirányítása az egészséges életmódra.
A felső tagozatosok megmérettették magukat kitartásban és gyorsaságban a Mozifutás keretében, valamint ügyességi feladatokban is. A labdajátékok sorában ping-pong, tollaslabda, és természetesen labdarúgás is volt. Kerékpárral akadálypályán a tanulók a bóják, palló, és karikadobás feladatokban ügyeskedtek.

Az alsó tagozatosok a meghívott óvodásokkal együtt egy közös zenés mozgással kezdték a napot. Népi játékokkal folytatták, majd csapatokra bontva rollereztek, akadálypályán futottak, ügyességi egyensúlyozó játékokat próbáltak ki. Természetesen a játszótéri játékok és a trambulin sem maradt gyerek nélkül ezen napon sem. Az ovisokat egy-egy nyakba akasztható emlékmedállal ajándékoztuk meg.

Galéria ->

Zumba bemutató

Tagtoborzó modern tánc, népzenei- és néptánc bemutatók
2017. szeptember

A tanév első heteiben a városban működő tánc- ill. sportegyesületek, csoportok küldik el plakátjaikat, vagy tartanak bemutatókat iskolánkban toborzási céllal.
Zenés, táncos bemutatótól volt hangos a tornacsarnok. Kicsik és nagyok, lányok és fiúk ropták a táncot a modern zenére. A bemutatót a Zumba Dance & Jump Fit Baja táncosai tartották.

Népzenei és hangszerbemutató

Iskolánkba járt a Danubia Művészeti Iskola Népzene-néptánc Tagozata is. Népzenei és hangszerbemutatóval egybekötött néptáncbemutató zajlott, ahol a tanulók közösen énekeltek el őszi népdalokat.

Galéria ->

Tanévnyitó ünnepély

Tanévnyitó ünnepély
2017. augusztus 31. délután 5 óra

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!

A 2017/2018-as tanév ünnepélyes megnyitójára augusztus 31-én délután 5 órától kerül sor az iskolánk "A" és "B" épülete közötti téren. Szeretettel várjuk minden diákunkat, és kérjük, hogy az alkalomhoz illően ünneplőben jelenjenek meg.

Tanévnyitó ünnepély

Szép nyári időben került megrendezésre a tanévnyitó ünnepélyünk. Ez az esemény a maga nemében rendhagyó volt, mert Osztrogonácz József volt igazgatónk iskolánkban töltött 23 évi odaadó munka után nyugdíjba vonult. A Szülői Szervezet köszöntője és ajándéka után a meghívott vendégek is méltató szavakkal búcsúztatták igazgató urat. Majd Gugán Antal új intézményvezető szívhez szóló szavakkal kívánt szép nyugdíjas éveket, és vette át a stafétát iskolánk korábbi vezetőjétől.

A búcsú szavai után következett a 4. osztályosok tanévnyitó műsora és az új 1. osztályosok köszöntése, akik a Templom utcai óvodából közösen érkeztek. Kis műsorunk vidám hangulatú volt, majd Gugán Antal igazgató úr tanévnyitó beszédében a tudás varázslatos birodalmáról beszélt, melynek megismeréséhez iránytűt az iskolában találhatnak a gyerekek. Az új tanévhez szorgalmat, kitartást és sok-sok örömteli felfedezést kívánva a 2017/2018-as tanévet megnyitotta.

A tanévnyitó műsort összeállította és a diákokat betanította Balatonné Sáfrány Erika tanitónő.

Galéria ->

Az államalapítás és az új kenyér ünnepe

Az államalapítás és az új kenyér ünnepe
2017. augusztus 20.

A városi megemlékezésre hagyományosan iskolánk épületei közötti téren, a Szent István szobornál kerül sor. Műsort iskolánk diákjai adnak, akik az idén verssel, prózával készültek: Nádai Bianka, Tóth Péter, Fekete Balázs, Darabos Beáta, Révész Kinga és Szász Dorina Anna, aki még egy nagyon megható és szívhez szóló dalt is elénekelt. Ezt követte a Gemenc tánccsoport műsora, majd Zsigó Róbert országgyűlési képviselőnk mondott ünnepi beszédet. Az új kenyeret Tokodi László Domonkos rendi szerzetes szentelte meg. Tanulóink, Bán Botond és Sámán Fruzsina népviseletbe öltözve tartották az új kenyeret, amit Zsigó Róbert szegett meg. Ezután az új kenyérből osztottak az ünnepélyen megjelenteknek. Végül a koszorúzás következett, ahol iskolánk nevében Gugán Antal intézményvezető és Bánné Szalay Anikó a Szülői Szervezet elnöke helyezett el koszorút.

A műsort összeállította és a diákokat felkészítette: Perlerné Bencsik Zsuzsanna és Lantos Kornélia tanárnő.

Galéria ->

Figyelmükbe ajáljuk:

Belépés az eEllenőrzőbe
Dokumentumaink
Intézményvezetői pályázat
Vidákovics Joel 7.a  (beszoló)
Mészáros Ramona 8.oszt.: Nem értem a világot (vers)
Olvasas Portál
Elkészült iskolánk legújabb évkönyve
Óperencia családi napközi